Windows Sihost.exe-process: är det farligt? –

Många processer körs i bakgrunden

Var medveten om att det finns många processer som körs i bakgrunden som i Windows 10 och i alla operativsystem. Vi pratar om programmen vi har installerat, systemfunktioner … men det kan också finnas skadlig programvara.

Därför måste vi alltid kontrollera vilka element som kan äventyra vår säkerhet vid användning av datorn. Det är intressant att analysera om en viss process faktiskt kan vara skadlig och vi måste vidta åtgärder för att undvika problem.

Vi vet redan att det faktum att det finns några skadliga program aktivering och körning på Windows kan allvarligt skada vår integritet. Detta kan innefatta att samla in personuppgifter och skicka dem till en server som kontrolleras av en angripare.

Något sådant kan vi tänka på Sihost.exe bearbeta. Många användare undrar om detta är något riktigt farligt eller inte. Vi ska förklara vad det är och om vi ska oroa oss eller inte när vi använder Windows 10 och ser att det är aktiverat.

Är Sihost.exe-processen farlig?

Sihost betyder Infrastrukturvärd … Det är en Windows-systemfil som körs i bakgrunden och är mycket viktig för att datorn ska fungera korrekt. Detta är nödvändigt för att utföra olika åtgärder, som till exempel att använda snabbmenyn.

Om vi ​​öppnar Aktivitetshanteraren vi ser hur denna process fungerar. För att göra detta måste du högerklicka på Start och gå till Aktivitetshanteraren. Där kommer han att visa oss alla program och processer som är aktiva i Windows 10. Vi kan enkelt stänga till exempel den som intresserar oss.

Det är också till stor hjälp att kontrollera vilka program använder Internet på Windows … Vi kan se om det finns någon programvara som kan använda mer bandbredd än vi skulle vilja, speciellt om vår anslutning är begränsad eller om vi överför data från en mobiltelefon. Men också för att se de möjliga hot som vi kan ha.

Om vi ​​klickar på Fler detaljer vi ser alla processer som körs och en av dem är Sihost.exe. Om vi ​​dessutom anger “Processer” dyker det upp en nod som heter Shell Infrastructure Host, som vi refererar till.

Process Sihost.exe

Så, kan Sihost.exe vara farligt? Verkligheten är att det inte är det. Detta är en process som vi har angivit krävs för vissa funktioner i operativsystemet Windows 10. Det är en process som körs kontinuerligt, men som inte utgör något hot mot vår säkerhet och integritet.

Vad händer om jag inaktiverar Sihost.exe

Detta systemfil som vi påpekade. Det betyder att om vi stänger den kan vi få problem. Om vi ​​stänger Sihost.exe kan vi få problem, till exempel att starta Start-menyn eller Cortana.

Det kanske vi till och med har Prestandaproblem om vi inaktiverar Sihost.exe eller någon annan liknande process som är viktig för Windows 10. Vi kan få felmeddelanden, märka att systemet är långsamt eller inte starta andra applikationer.

Därför bör du inte inaktivera denna process. Det är inte ett hot, och vi kan också säga att det är viktigt för vissa funktioner i Microsofts operativsystem.

Är Sihost.exe-processen infekterad?

Den här funktionen finns och påverkar inte bara Sihost.exe-processen. Sanningen är att många hot är förklädda som om de vore det Windows-processen , med liknande namn. Således är användare omedvetna om att det finns ett virus på deras dator, och inte ens operativsystemet eller antivirusprogrammet kommer att upptäcka det.

Det betyder att vi kan stöta på en process som har manipulerats med uppsåt, men den kommer inte att vara exklusiv för Sihost.exe. Detta innebär att vi alltid måste ta hänsyn till vissa tips för att upprätthålla säkerheten och undvika eventuella problem som äventyrar utrustningens och våra datas korrekta funktion.

Använd säkerhetsprogramvara

Självklart måste vi alltid ha det säkerhetsprogram visat sig kunna skydda utrustning. Att ha ett bra antivirus eller brandvägg kan förhindra att hot och anslutningar kommer in i vårt nätverk som stjäl information eller infekterar vårt system.

Detta är något som vi bör tillämpa på alla operativsystem vi använder, inte bara Windows 10. Inget system är helt säkert, så vi bör alltid vara extremt försiktiga med att inte ha några problem.

Håll alltid Windows uppdaterat

En annan mycket viktig fråga är bevarande Windows är alltid uppdaterat … I många fall uppstår sårbarheter som utnyttjas av hackare som lyckas utföra sina attacker. Således kan de skapa skadliga processer som hävdar legitimitet.

Det som därför inte bör missas är närvaron av ett operativsystem med alla nödvändiga korrigeringar och uppdateringar. Men återigen, det är detta vi måste tillämpa i alla fall, så vi måste även uppdatera de program vi har installerat.

Styr vilka appar vi installerar

Vi måste också alltid komma ihåg om vilka applikationer ska vi installera … Du bör alltid ladda ner programvara från officiella och juridiska källor. Vi måste undvika tredje parts webbplatser som kan vara farliga och kan äventyra vår säkerhet.

Genom att kontrollera applikationerna vi installerar på Windows kan vi alltså minska risken för säkerhetsproblem och bli offer för en lång rad attacker som kan påverka vår integritet och korrekt funktion.

Sunt förnuft

Å andra sidan är det väldigt viktigt sunt förnuft … Vi måste undvika misstag som kan påverka vår säkerhet. Klicka till exempel inte på länkar som kan vara farliga, var noga med att inte ladda ner bilagor som kommer till oss via e-post som vi inte kan lita på osv.

Kort sagt, alla dessa kan hjälpa oss att undvika säkerhetsproblem som kan påverka Windows-processer. Ett exempel är Sihost.exe, som, som vi nämnde, inte är farlig, utan kan modifieras eller utfärdas av en annan person för att utföra säkerhetsattacker.

Relaterade artiklar

Back to top button