Windows kommer att ha sin egen Android-emulator –

En av de bästa nyheterna för användare sedan lanseringen av Windows 10 var WSL. V Windows undersystem för Linux låter dig virtualisera en Linux-distribution och använda alla dess verktyg som om de ursprungligen var installerade på Windows. Detta delsystem hade till en början stora begränsningar, men dessa togs bort i framtida versioner. WSL 2, den senaste versionen, är mycket mer mångsidig och ger mycket bättre prestanda än den första versionen. Men det slutar inte där.

Microsoft arbetar för att säkerställa att vi mycket snart kan öppna alla typer av Linux GUI-applikationer som om vi skulle göra det på detta andra operativsystem. Men mer intressant är att Microsoft arbetar för att WSL-användare ska kunna köra alla typer av Android-appar direkt på Windows 10.

Android på Windows 10? Varför inte

Vi har hört talas om denna möjlighet ett tag, även om det hittills inte har varit något annat än ett rykte. Så småningom tar dock dessa rykten form och tyngd och kan bli verklighet mycket tidigare än vi tror.

För några timmar sedan, de ansvariga för utvecklingen WSL GUI var ny “förhandsgranskning” version av Linux GUI-stöd på GitHub. I den ser vi två mycket intressanta förändringar som får oss att tro att Microsoft inte bara arbetar med den här funktionen, utan att lanseringen kan vara närmare än vi tror:

  • fixa att Android-emulatorfönstret inte rör sig när det inte finns någon ram.
  • fixa att Android-emulatorfönstret inte rör sig och kraschar när det minimeras.

Dessa två ändringar åtgärdar problemen Windows Android-emulator som hindrade programfönster från att flyttas eller kan få programfönster att krascha när de används. Möjligheten att öppna Android-appar direkt från Windows, utan emulatorer, är inte bara verklig, utan den kan komma till oss mycket tidigare än vi tror.

Project Latte för Windows 10 21H2 (eller Windows 11)

Vi har flera gånger hört talas om ett koncept som heter ” Latte projekt “. Tack vare honom lovade Microsoft att Android-utvecklare kommer att kunna paketera sina applikationer i MSIX-filer för att distribuera dem via Microsoft Store. Naturligtvis kommer detta bara att vara möjligt om Windows kan köra Android-appar direkt från operativsystemet med sin egen emulator aktiverad.

Den huvudsakliga begränsningen vi hittar med den här funktionen är att Windows (uppenbarligen) inte kommer att inkludera Google Play Butik eller Google Play Services. Och eftersom de flesta applikationer är beroende av dem, vet vi inte hur användbar den här funktionen i slutändan kommer att vara. Det är dags att vänta och se detta.

Ny Windows undersystem för Android kommer med Windows 10 21H2, “Sun Valley”, som också skulle kunna kallas Windows 11 , tillsammans med stöd för Linux GUI-applikationer.

Relaterade artiklar

Back to top button