Windows Defender Zero Day Crash: Uppdatera ASAP –

För bara några timmar sedan släppte Microsoft nöduppdatering för ditt antivirusprogram , Windows Defender. Han strävade efter att fixa noll dagars sårbarhet i sin motor, vilket äventyrade användarnas säkerhet. Dessa säkerhetsbrister kännetecknas av att de, istället för att upptäckas av Microsoft, upptäcks av hackare, som vanligtvis säljer dem till andra hackare innan de fixas till massattacker.

Det här nya säkerhetsfelet har rapporterats som CVE-2021-1647 och ligger exakt i Anti-malware-modul systemkomponent. Hackare kan använda det här programmet för att fjärrexekvera kod på vilken dator som helst som använder Microsofts säkerhetsprogram. Det vill säga på miljontals datorer anslutna till internet.

Windows Defender Update

Microsoft har redan åtgärdat det här problemet i sitt antivirusprogram. Användare som har uppdaterat sina datorer och inte gjort några konstiga ändringar i sina system kommer att få denna uppdatering automatiskt i bakgrunden.

Enligt företaget fanns denna bugg i kärnsäkerhetsprogramvaran version 1.1.17600.5. Med att komma ny motoruppdatering 1.1.17700.4, säkerhetsproblemet är borta och Windows Defender är säkert igen för tillfället.

Vi kan kontrollera versionen av motorn som vi har installerat i vårt antivirus från dess egenskaper.

För närvarande PoC eller bevis på koncept redan sprids online för att utnyttja denna sårbarhet. Massattacker på denna sårbarhet kommer snart att ses. Därför måste vi se till att vi redan har en ny version av antivirusmotorn installerad.

Mekanismen för detta säkerhetsprogram uppdateras vanligtvis en gång i månaden. Microsoft förbehåller sig dock möjligheten att släppa nöduppdateringar vid behov, precis som den här gången. Virusdatabaser uppdateras vanligtvis tre gånger om dagen, förutom i undantagsfall då fler kan dyka upp.

Installera säkerhetskorrigeringar

Utöver denna Windows Defender-patch har Microsoft släppt sin första 2021 säkerhetsfixar den här morgonen. Dessa patchar fixar ett stort antal sårbarheter, varav många är kritiska och en nolldagarssårbarhet som vi måste fixa på vår PC så snart som möjligt. Dessa säkerhetskorrigeringar är tillgängliga via Windows Update för alla användare av en version av Windows 10 som stöds. Och om vi inte har gjort en konstig konfiguration på vår PC kommer den att uppdateras automatiskt.

2021 kommer att bli ett farligt år när det gäller datorsäkerhet. Därför är det mycket viktigt att hålla vårt system och alla program uppdaterade.

Relaterade artiklar

Back to top button