Windows blåskärmslösning när du använder Wi-Fi på Intel –

Det finns inget mer irriterande och irriterande än vanlig datoranvändning när plötsligt ett kritiskt fel inträffar, en fruktansvärd blå skärm visas och datorn startar om. Dessa skärmdumpar har alltid funnits, och även om de lyckligtvis blir mindre vanliga, orsakar de fortfarande huvudvärk för användarna. Speciellt när problemen är relaterade till förare i dåligt skick, skickade av tillverkaren, som hände med Senaste Intel Wi-Fi-drivrutiner för Windows 10).

Under lång tid har Windows 10-användare som har Intel-datorer (bärbara eller stationära) med Wi-Fi och inbyggd Bluetooth stötte på alla möjliga fel och problem när du använde en PC. Dessa fel sträcker sig från felmeddelanden när du försöker ansluta valfri enhet via Bluetooth till blå skärmar när vår dator är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.

Efter många problem och ett pass mellan Microsoft och Intel var det äntligen den senare som precis släppte en ny uppdatering till sina drivrutiner för några dagar sedan. Och den här nya versionen fixar äntligen bluetooth-problem och blå skärmar det störde användarna så mycket.

Nya Intel-drivrutiner med patchar

För några dagar sedan släppte Intel nya versioner av sina drivrutiner för alla användare som använder Uppdatering för Windows 10 maj 2021 , eller en tidigare version av operativsystemet. Beroende på vilket Wi-Fi-chip vi har i vår utrustning kan vi få den här eller den versionen:

  • Version 22.50.1.1 för Wi-Fi 6E AX210, AX201, AX200, AC 9560, 9461/9462 och 9260 adaptrar.
  • Version 20.70.23.1 för Intel Dual Band Wireless AC 8265 och 8260,
  • Version 19.51.35.2 för trådlösa dubbelbandsadaptrar AC 3165, 3168 och 7265.

Dessa nya versioner innehåller inga goda nyheter eller relaterade förändringar, utan fokuserar snarare på rättelse av fel och brister som de vi nämnde. Dessutom fixar den här nya drivrutinsversionen även olika säkerhetsbrister och andra allmänna brister för att förbättra användaranslutningarna. Därför rekommenderar vi bara att du installerar dem om du har en av de berörda NIC:erna och har anslutningsproblem eller skärmbilderna vi nämnde.

ladda ner och installera

Vanligtvis når dessa uppdateringar användare med kartor som stöds. via Windows Update … Dessa nya drivrutiner kommer att grupperas under ytterligare operativsystemuppdateringar, så vi måste göra det därifrån för att installera dem.

Alternativt kan vi också uppdatera dessa Intel-drivrutiner från Intel drivrutin och supportassistent (iDSA) verktyg. Vi kan ladda ner det här verktyget från den här länken. Efter installationen startar vi Update Assistant från startmenyn eller sökmotorn och letar efter nya uppdateringar.

Intel Utilidad uppdatering av drivrutiner

Om något inte fungerar efter installationen ny version av drivrutinen , vi kommer ihåg att du alltid kan ångra ändringarna och återgå till den tidigare versionen av drivrutinerna från enhetshanteraren. För att ange det behöver vi bara högerklicka på Start-knappen och välja det avsnittet.

Och om problemen kvarstår måste vi leta någon annanstans efter en lösning, till exempel genom att installera de senaste Windows-korrigeringarna.

Relaterade artiklar

Back to top button