Windows 7-användare måste formatera för att uppgradera till 11 –

Så småningom avslöjar både Microsoft och OEM-tillverkare mer detaljer om hur uppgraderingsprocessen kommer att vara för att flytta till Microsofts nya system. Så länge det inte finns några problem med hårdvaruinkompatibilitet (vilket säkert kommer att bli mycket snack) kommer Windows 10-användare att kunna uppgradera till 11 med endast Windows Update som om det bara är ännu en uppdatering. Men om vi fokuserar på en tidigare version av operativsystemet kommer saker och ting att se annorlunda ut.

Du måste göra en ren installation för att uppgradera från 7 till Windows 11.

Microsoft antydde initialt att användare som använde versioner före Windows 10, som 8.1 eller 7, skulle kunna uppgradera till nya Windows 11. Det här är trots allt Windows 10 med många kosmetiska förändringar och få interna funktioner. … Det ser dock ut som att detta inte kommer att hända i slutändan.

Vissa tillverkare som t.ex Lenovo uppdaterade uppdateringsprocessinformationen för det nya Microsoft-operativsystemet. Med denna nya information kan vi se att vi verkligen kan gå från Windows 10 till Windows 11 utan problem. Men användare med 7 eller 8.1 och som uppfyller kraven måste utföra en ren installation eller helt ominstallera systemet för att gå till 11. Det betyder att du kommer att förlora all data, program och inställningar på din PC. Ett annat alternativ vi kommer att ha är att först gå från 7 till Windows 10 och därifrån till 11. Även om sanningen är att det inte kostar mycket.

Naturligtvis, även om detta ännu inte har bekräftats, antas det att Windows 7- och 8.1-nycklarna kommer att vara giltiga för det nya Windows 11. Om vi ​​alltså har den ursprungliga operativsystemlicensen kommer den att uppdateras gratis, precis som det gjordes med Windows. 10.

Det kommer inte att finnas några problem med kompatibiliteten med programmen.

Bland användare och framför allt företag fanns en rädsla för att program de används nu i Windows 7 eller Windows 10, kommer att kunna fungera i Windows 11, annars kommer det att uppstå kompatibilitetsproblem. Lyckligtvis har Microsoft skapat sitt nya operativsystem med detta i åtanke.

Med undantag för några sandlådeprogram bör det mesta av programvaran som för närvarande körs på Windows 7 fungera sömlöst på Windows 10. Det kommer till och med att ha estetiska förbättringar (som rundade hörn) till detta nya system utan att behöva göra något annat. … Dessutom företag som har Microsoft Assure-appen tjänsten kommer att kunna uppdatera sina program kostnadsfritt så att de fortsätter att fungera i företagets nya system.

Tills dess kan vi bara vänta. Microsoft planerar fortfarande att släppa Windows 11 mot slutet av året, och när datumet närmar sig kan vi lära oss mer om processen, villkoren med mera.

Relaterade artiklar

Back to top button