Windows 11 körs också på Raspberry Pi 4 utan TPM 2.0 –

Igår fick vi veta att användaren lyckades Windows 11 körs på en Lumia 950 XL mobiltelefon för sex år sedan med en Snapdragon 810-processor. Nu har en annan användare lyckats installera Windows 11 på en Raspberry Pi 4 och starta den, vilket visar att hårdvarubegränsningarna som Microsoft kommer att införa inte kommer att kompensera.

Microsoft hävdar att med TPM 2.0 minskar infektioner med skadlig programvara med 60 % och dessa drivrutiner orsakar färre kompatibilitetsproblem. I utbyte mot att tvinga en dator att vara kompatibel med denna funktion, finner vi att tusentals och till och med miljoner människor kommer att tvingas uppgradera till perfekt fungerande datorer, vilket kan få mycket negativa konsekvenser för miljön.

Windows 11 på Raspberry Pi 4 med ARM-version

Och användare visar hur fel de har kör Windows 11 på alla typer av enheter. Vi har redan sett hur till exempel operativsystemet fungerar smidigt på datorer med 4:e generationens Intel-processorer och till och med bärbara datorer med Intel 3:e generationens chips, och nu kör de operativsystemet på en Raspberry Pi 4.

Denna version är mycket bekvämare att använda än mobilversionen, där Lumia var ryckig och tog lång tid att ladda. Med Raspberry Pi är användargränssnittet mycket smidigare och mer användarvänligt eftersom det är kraftfullare, och Windows 11 är också inbyggt kompilerat med motsvarande ARM-version.

Windows 11-versioner tillgängliga på Utvecklarkanal täck inte installationen med minimikrav, eftersom Microsoft vill fortsätta samla in data för att se hur systemet är kompatibelt med äldre datorer, och om deras användning påverkar användbarheten och säkerheten. Detta kommer att tillåta dem att fatta beslutet att lansera.

Därför skulle det inte vara konstigt att se i de slutliga versionerna hur begränsad kompatibiliteten är, även om det säkert kommer att finnas sätt att kringgå blockaden. Även om det finns hårdvarubegränsningar i den slutliga versionen behöver användare bara installera de utvecklingsbyggen som släpptes under dessa månader om de vill använda Windows 11.

Små nyheter som vi lär oss

Bortsett från dessa extrema tester, lär vi oss i dagarna också om några små nya systemfunktioner som ännu inte har tillkännagetts, men som användare upptäcker med den officiella utvecklarbyggnaden. Bland dem finner vi att Windows 11 kommer att visa oss i uppdateringar hur lång tid tar det att starta om datorn för att installera en uppdatering som till och med kommer att dyka upp i själva omstartsknappen.

Vi hittar också nytt förloppsindikator medan du kopierar filer som inte bara syns i förgrunden, utan även en ikon nedan. I Windows 10 tog färg upp allt utrymme i fönstret och det var lätt att se hur mycket som fanns kvar innan nedladdningen var klar. Men eftersom de nu bara är ikoner var de tvungna att ta till denna nya lösning.

Men allt detta är inte glädje, och vissa användare har lagt märke till det nya knappen för att visa skrivbordet till höger om klockan, som är mycket tunnare än den vi hittade i Windows 10 och blir svårare att klicka på.

Microsoft gör för närvarande ändringar i gränssnittet eftersom, konstigt nog, operativsystemets kärna är redan klar och kommer att vara samma som i slutet av året. Företaget har ändrat sättet att släppa uppdateringar, vilket gör att tillverkare kan anpassa sig tidigare till nya versioner av systemet och minska antalet fel. Således kommer förändringar i gränssnitt eller användbarhet endast att komma genom funktionsändringar.