Windows 11 kommer att förbättra prestandan för vissa processorer –

Dessa tester såg för lovande ut om operativsystemet var det bättre än Windows 10 för alla. Till att börja med var uppstarten 13 sekunder jämfört med 16 i Windows 10 (18,75 % snabbare). V 3DMark , siffrorna var 7,613 mot 6,872, och SSD-enheter läser och skriver snabbare.

Problemet är att dessa läckta tester inte kördes korrekt eftersom ströminställningarna i Windows inte stämde. I fallet med Windows 10 var datorn i rekommenderat läge och i Windows 11 var det i högpresterande läge.

Andra väl utförda tester tyder på förbättringar

Men även om i princip inga betydande förändringar förutses, eftersom båda operativsystemen använder samma bas, finns det faktiskt förändringar som kan innebära prestationsförbättring … Detta är fallet med Intels nya hybridchips, till exempel, baserat på Lakefield arkitektur , vilket skulle ha förbättrats med 5,8 % jämfört med Cinebenchs riktmärken. Det är därför möjligt att vissa förbättringar har gjorts internt.

Och detta är vad Windows 11 kommer att integrera i operativsystemet. schemaläggare. CPU-schemaläggning är en process som bestämmer vilken process som kommer att använda processorn medan en annan process väntar på att dess kapacitet ska frigöras. I det här fallet måste operativsystemet alltid bestämma vilken process som ska prioriteras.

Intel APU:er blir bättre med Windows 11

Microsoft och Intel under en tid arbetade vi tillsammans för att optimera prestanda för operativsystem och processorer. Intel kommer att använda i sin 12:e generationen av Alsjön processorer en kombination av vanliga kärnor och andra lågeffektskärnor, liknande vad vi hittar i telefoner med ARM-chips med stor liten till exempel från Qualcomm.

Windows 11 schemaläggningsförbättringar kommer att rikta in sig på dessa hybridprocessorer så nuvarande processorer kommer inte att vinna så mycket i avsaknad av slutgiltiga riktmärken för att se hur den nya schemaläggaren påverkar de senaste Intel- och AMD-kretsarna. Först Alder Lake-processorer kommer ut i slutet av året ungefär samma dag som Windows 11, så nya processorer kan dra nytta av dessa förändringar tidigt. Förutom prestandaförbättringarna märkte vi också en förbättring av batteriförbrukningen i bärbara datorer.

Vi måste vänta till 17:00 nästa torsdag för att få reda på mer om möjliga förbättringar av operativsystemets prestanda.

Relaterade artiklar

Back to top button