Windows 11 kan installeras på mobila Android-enheter –

Förra veckan bevittnade vi den officiella ankomsten Windows 11 av Microsoft. Även om sanningen är, kommer den inte att vara tillgänglig för allmänheten förrän i slutet av detta år. Den första förhandsversionen av detta operativsystem är dock redan tillgänglig för Windows Insiders och heter Build 22000.51.

I den här förhandsvisningen kan olika användare testa olika funktioner. Medan det mest intressanta är att ARM också upptäcktes för att kompilera Windows 11, med vilket vissa utvecklare kunde ladda det här operativsystemet på vissa Android-telefoner, som var fallet med OnePlus 6T eller Xiaomi Me 8.

Windows 11 på mobila Android-enheter

Den här versionen av ARM64 är designad för att installeras på enheter som har kompatibla Qualcomm-processorer, så det hindrar inte utvecklare från att porta detta programvarusystem till andra enheter som från början är inkompatibla. För bara några dagar sedan kunde vi också se hur den nådde andra mobila enheter som t.ex Lumia 950 XL och horisontell fördelning Raspberry Pi 4

flyttbara fönster

Det har dock nu fångat ögat att vissa har lyckats köra en tidigare version av detta system i OnePlus 6, OnePlus 6T och Xiaomi Mi 8. Och förutom det faktum att dessa Android-enheter framgångsrikt har slagits på med detta nya operativsystem, som rapporterats av personerna som gjorde det möjligt, vissa funktioner som pekskärm, USB och GPU/GRAFISK PROCESSOR kan fungera.

Andra funktioner som Wi-Fi, Bluetooth och ljud från själva högtalaren fungerade dock inte. Även om detta är ett stort framsteg och långt ifrån perfekt, har vi redan sett detta Microsoft-operativsystem köras på en Android-mobilenhet.

Dessutom testade teamet som ansvarade för denna åtgärd olika spel. Och vad är fantastiskt OnePlus 6T kan köra en hel del PC-spel Såsom GTA IV, CS: GO, Far Cry, Minecraft, Need for Speed: Most Wanted, SimCity 5 och andra spel. Vi är dock fortfarande långt ifrån att njuta fullt ut av detta Microsoft-system på våra mobila enheter, men det är ganska märkligt hur olika utvecklare lyckades fånga detta ögonblick med ARM-kompileringen.

Källa> XDA-utvecklare

Relaterade artiklar

Back to top button