Windows 10X Stöldskyddsläge: Ny säkerhetsfunktion –

Windows låter oss återställa operativsystemet på flera sätt. Detta är användbart, till exempel om vi har ett fel i systemet, om Windows inte startar, eller helt enkelt om vi vill återgå till fabriksinställningarna på datorn. Och det låter oss välja om vi vill behålla våra data och program, eller rensa allt för att behålla Windows precis installerat. Med andra ord, detta är utvecklingen av klassikerna ” formatera din dator “.

PC-omstartsfunktionen kan göras både från Windows och från systemåterställningen. Detta, även om det kan rädda oss från en knepig situation, tillåter vem som helst att radera all data från en PC och börja om från början. Något vanligt, om till exempel en dator blev stulen från oss.

Med lanseringen av Windows 10X kommer detta att ta slut. Och faktum är att den nya stöldskyddsmetoden kommer att förhindra att din dator startas om om de inte är autentiserade på den.

Så fungerar Windows 10X:s nya stöldskyddssystem

Ny Stöldskydd finns i avsnittet Uppdatering och säkerhet i Windows 10X. Den här funktionen är inspirerad av den som Microsoft implementerade i Windows 10 Mobile, såväl som den som Apple inkluderar i sin iPhone. Det han gör gör oss autentisera med konto eller PIN innan du återställer Windows 10X-enheter för att återanvända dem. Om vi ​​inte loggar in kommer vi inte att kunna starta om datorn. Och om det är skyddat av ett lösenord kan vi inte göra något med det.

Detta gör den här typen av utrustning mindre värd vid stöld och därför mindre måltavla av tjuvar.

Naturligtvis, om vi ska sälja vår hårdvara med Windows 10X, förutom att återställa vår hårdvara och radera vår data, måste vi lämna det här alternativet inaktiverat för den nya ägaren att aktivera det.

Kommer vi att se detta i vanliga Windows 10?

I själva verket är denna säkerhetsåtgärd också vettig på Windows 10-datorer (både stationära och bärbara). Och tack vare UEFI-system och säker start det kan vara fullt genomförbart. Därmed kommer Windows 10 att få ytterligare säkerhet och integritet, vilket tillsammans med BitLocker kommer att stoppa stöld av datorer.

Microsoft har dock inte för avsikt att ta detta ny stöldskyddsfunktion i Windows 10 på ögonblick. Åtminstone för stunden. Som en påminnelse, det är inte första gången Microsoft har garanterat att ta med många av funktionerna i Windows 10X till Windows 10-skrivbordet, så det är ingen överraskning att vi kan se denna intressanta säkerhetsåtgärd på alla datorer i världen i något avlägsen framtid.

Relaterade artiklar

Back to top button