Windows 10 varnar när ett program använder webbkameran –

Windows 10 har redan flera ikoner som indikerar att vissa applikationer använder vissa funktioner på datorn. Till exempel kan vi se en rund sekretessikon när appar försöker komma åt vår plats, till exempel en mikrofon, när appen lyssnar på vad vi säger. Och snart måste vi se till att nästa ikon inte visas i aktivitetsfältet, om vi inte vill vara i fara.

Webbkameraikon kommer snart till Windows 10

Det här nya märket testas för närvarande Windows 10X även om det förväntas komma till skrivbordsversionen av Windows 10 snart också. När ett program startar en webbkamera ansluten till en PC, visas den här ikonen. Och om vi svävar över den med musen kan vi lätt känna igen vilken app använder kameran … Vi kommer till exempel att ta reda på om det är Skype, Microsoft Teams eller något annat program som tittar på oss genom en PC-kamera.

Det är inget annat än en meddelandeikon. Detta kommer inte att tillåta oss att göra någonting. Om vi ​​finner att ansökan tillgång till vår webbkamera utan tillstånd , måste vi koppla bort kameran från datorn så snart som möjligt och börja undersöka orsaken. Vi kan också kontrollera appbehörigheter för att blockera den här appen från att komma åt webbkameran.

Men i slutändan är det viktigaste inte bara att se till att ingen använder kameran utan tillåtelse, utan också att fysiskt stänga objektivet eftersom det är det enda sättet att vara säker.

Ytterligare ett nytt tillskott till Sun Valley

För närvarande vet vi inte när den här funktionen kommer att visas i operativsystemet. Detta kan hända med en vanlig kumulativ patch, precis som Meet Now. Men det säkraste är att, med tanke på att 21H1 nästan är klar, kommer denna nya varningsikon att vara tillgänglig för alla användare efter 21H2, en uppdatering som kallas Soldalen

Sun Valley kommer att bli den största uppdateringen sedan lanseringen av Windows 10. En uppdatering som ger fantastiska nyheter och stora estetiska förändringar till hela operativsystemet och alla applikationer. Windows 10-versionen som kommer att förändra allt.

Om allt går som det ska bör den här uppdateringen komma efter sommaren, mellan oktober och november. Men det är för tidigt att veta om det, man får vänta.

Relaterade artiklar

Back to top button