Windows 10 Preview Build 10547 Kommer till insiders, ger startmeny …

Windows 10 preview build 10547 har just rullats ut till insiders, med några tweaks till Start -menyn, samt Tablet -läget och flera andra saker. Insiders on the Fast Ring fick uppdateringen i fredags.

start-more-brickor

Den viktigaste nyheten här är det faktum att Start -menyn nu stöder fyra kolumner med medelstora Live Tiles i standardvyn, istället för tre kolumner som det tidigare gjorde. Detta är inte tillgängligt som standard, så det måste aktiveras från Inställningar, sedan Anpassning, Start och “Visa fler plattor”. Upp till 2048 Start -menyplattor stöds nu i detta bygge, en stor ökning från den tidigare 512 -kakelgränsen, även om ingen kommer att få så många.

Teeter

En annan ny funktion i personaliseringsområdet gör att du kan inaktivera “visa Windows bakgrundsbild på inloggningsskärmen”. Tablettläget får några egna förbättringar, med uppgiftsvyn i det här läget gör det möjligt för användare att snäppa appar till vänster eller höger kant på skärmen. Du kan också byta ut en tidigare knäppt app nu eller svepa ner för att bli av med appen.

Xbox -appen uppdaterades också, liksom appen Photos (med en mappvy nu), medan Groove Music, Mail och Calendar fick sina subtila tweaks. Cortana fungerar nu på lokala konton och textpanelen för det virtuella tangentbordet expanderar nu vid behov när du skriver. Det får också mer relevanta förslag i sin specialiserade bar.

Relaterade artiklar

Back to top button