Windows 10 kommer med nya batteriinställningar och användningsdata –

Microsoft har släppt en ny version 21313 av Windows 10 i helgen. Denna nya version av operativsystemet innehåller ett betydande antal systemövergripande korrigeringar samt några mindre nyheter. Microsoft har dock inte avslöjat att den här versionen av operativsystemet döljer en ny panel för batteriinställningar full av nyheter och förbättringar.

Nya batterikontroller i Windows 10

Denna nya Windows-batterifält kommer att tillåta oss mycket bättre kontroll över PC-användning var batteriet används mest och hur det har förändrats under dagen. Utan att gå in på detaljer, när vi väl kommit in i det, kommer vi att se en graf som gör att vi kan se utvecklingen av batteriet under timmarna.

Förutom att övervaka batterinivån kommer vi även att kunna se Vilket batteri som användes över tid. För att göra detta hittar vi en flik ovanför grafen, som ger oss mycket mer detaljerad information om vad som använde mest batteri.

Som vi kan se kommer vi att se hur länge skärmen har varit på, hur länge den har varit avstängd och om datorn ens har varit i viloläge. Vi kan också se alla appar och program som tömde vårt batteri.

Hur man aktiverar det

Tyvärr har Microsoft inte bestämt sig för att aktivera dessa nya batteriinställningar som standard för användare. Det kanske inte fungerar, eller så är det bara ett experiment. En sak är klar: den här nya panelen är inaktiverad för alla, så om vi vill testa den måste vi aktivera den själva.

För detta behöver vi ett verktyg som heter “ViveTool”. Detta OpenSource-verktyg låter oss aktivera experimentella Windows-funktioner som är inaktiverade som standard. Vi öppnar CMD-fönstret med administratörsrättigheter, lägger oss i mappen där det finns ViveTool den körbara filen finns och vi kör följande kommando för att aktivera den här funktionen:

ViVeTool.exe addconfig 27296756 2 V ny Windows 10 batteri bar bör redan visas i inställningsmenyn. Om inte måste vi starta om datorn för att den ska visas. När vi tröttnar på det kan vi inaktivera den här experimentella funktionen genom att köra följande kommando:

ViVeTool.exe delconfig 27296756 2Kom ihåg att det endast är tillgängligt i Windows 10 Build 21313 DEV … Om vi ​​inte är Insider-användare kommer detta team att göra ingenting.

Relaterade artiklar

Back to top button