Windows 10 kommer att aktivera eller inaktivera Aero Shake –

Hur Aero Shake fungerar i Windows 10

Aero Shake är en funktion som redan fanns i Windows 7 som tillåter oss snabbt kollapsa allt Förutom en skrivbordsfönster … För att göra detta behöver vi bara ta tag i fönstret som vi vill hålla öppet, och skaka från baren, mycket snabbt. Windows kommer automatiskt att minimera alla öppna fönster och fokusera bara på det vi fångade.

Den här funktionen kan vara användbar för vissa användare, men den kan också vara obekväm för andra. Om vi ​​gör snabba, ryckiga och ryckiga rörelser av musen kan fönstren lätt kollapsa på grund av denna funktion. Och Microsoft erbjuder normalt inte ett alternativ att stänga av det.

För några månader sedan visade ändringar i Windows-registret det Microsoft planerade att ta bort den här funktionen från operativsystemet. Det verkar dock som att han så småningom ändrade uppfattning. Och så istället för att ta bort den här funktionen, som kan vara användbar för vissa användare, kommer den att tillåta oss att inaktivera den i inställningarna.

Detta nya alternativ för inställningspanelen kommer initialt att visas med Windows 10 21H2

Inaktivera funktionen just nu

Denna nya förändring kommer att drabba användarna i höst. Men om vi är en av dem som är oroliga för den här funktionen i Windows 10 bör vi veta att det finns flera knep som gör att vi kan inaktivera den.

Den enklaste är inaktivera dockningsalternativ i Inställningar för Windows 10. Det här alternativet inaktiverar automatisk storlek och doc- bredvid andra fönster, samt att ta bort Aero Shake-funktionen från systemet. Vi kommer att uppnå vårt mål, men vi kommer att förlora andra intressanta funktioner i operativsystemet som vi kanske vill använda.

Det finns andra knep för att inaktivera den här funktionen också. Till exempel kan vi öppna ett Windows-fönster registerredigerare och byt till följande katalog:

HKEY_CURRENT_USER / Programvara / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Utforskaren / Avancerat

Här kan vi hitta ett värde som heter “DisallowShaking” (om det inte finns skapar vi det), som vi tilldelar värdet “0” om vi vill att funktionen ska aktiveras, och värdet “1” om vi vill avaktivera. Aero Shake.

Slutligen, om vi vill göra allt enklare, från programmet måste vi ladda ner och installera Vinaero Tweaker … Detta program låter oss aktivera och inaktivera dolda Windows-funktioner, bland vilka vi kan hitta shake för att minimera funktionen i kategorin Beteende.

I alla fall, om Windows 10 släpptes med Aero Shake aktiverat sedan 2015, kommer det inte att betyda så länge att vänta ytterligare 6 eller 8 månader. Så när vi uppdaterar vår dator till Windows 10 21H2 kan den här funktionen inaktiveras officiellt. Inga registerändringar eller användning av programvara från tredje part.

Relaterade artiklar

Back to top button