Wiko Birdy 4G recension: från kameran till displayen till testet AndroidWorld

Wiko Birdy 4G recension

Det franska företaget Wiko har alltid varit förknippat med låg kostnad och denna Birdy vill inte förråda denna förening, men med sig en välkommen nyhet: 4G. Den här smarttelefonen blir då den billigaste smarttelefonen med stöd för företagets LTE-nätverk.

Förpackning

Inuti det stora paketet (särskilt med tanke på storleken på smarttelefonen) hittar vi en 0.7A öppen strömförsörjning, en USB-microUSB-kabel, ett par “klassiska” stereohörlurar och två adaptrar för SIM-kortet (faktiskt inget användbart att använda direkt inuti denna smartphone).

Konstruktion och ergonomi

Wiko Birdy 4G 6

Lilla Wiko är … liten. Tack vare den inte alltför stora skärmen förblir smarttelefonens mått ganska kompakta och det är aldrig ett problem att använda den med en hand. Designen är dock ganska anonym och bara anständig byggkvalitet. I själva verket är det inte ovanligt att höra något knarrande av den bakre plasten, som också har en defekt att behålla fingeravtrycken tillräckligt. Ett “ja” då för ergonomin och ett “nej” för byggkvaliteten.

Hårdvara

Wiko Birdy 4G 5

Hjärtat i Birdy 4G lyser verkligen inte för friskhet och modernitet, med tanke på att vi pratar om en 1,3 GHz fyrkärna Mediatek MT6582 som processor och 1 GB för RAM. Denna CPU har dock visat sig uppträda diskret i olika situationer och till och med på detta vill Birdy inte motsäga sig själv. Internminnet är bara 4 GB, men lyckligtvis är det möjligt att ställa in (som på många Mediatek) det externa minnet (som därför blir ett obligatoriskt köp) som huvudminne.

där anslutning är 4G upp till 150 Mbps och den prestanda vi mätte är verkligen häpnadsväckande (nätverk tillåter). Synd dock att terminalen tenderar att värmas upp mer med 4G-nätverket, vilket resulterar i högre energiförbrukning. Wi-Fi är b / g / n och Bluetooth 4.0. Ljudet är diskret, men högtalarens olyckliga position straffar det när det placeras i ett plan. Ljudet dämpas faktiskt för mycket i den situationen.

Kamera

Wiko Birdy 4G 7

Kameran på den här lilla enheten är 5 megapixel och bilderna som kommer ut förvånade oss positivt när ljusförhållandena är tillfredsställande. Om ljuset å andra sidan inte räcker, blir det nästan nödvändigt att använda LED-blixt. Videoklippen är gjorda i 1080p. Mängden funktioner som är tillgängliga för fotografering är mycket stort (programvaran är Mediateks lager), även om de inte är så välorganiserade som vi skulle ha velat.

PROV: FotoVideo

Visa

Wiko Birdy 4G 4

Skärmen är förmodligen den svaga punkten på denna smartphone. Inte så mycket för upplösning och ljusstyrka som är mer än anständigt (vi pratar om en 5 ″ IPS med en upplösning på 854 × 480 pixlar). Det största problemet ligger i dålig känslighet för beröring, vilket blir ett problem, särskilt när man skriver texter. Ett annat problem är den stora mängden fett som samlar det externa glaset från fingrarna hos dem som använder det.

programvara

Skärmdump_2014-10-20-14-04-24 Skärmdump_2014-10-20-14-04-32

Android finns på Android version 4.4.2 med alla Mediatek-anpassningar i ärendet. Även om det inte är en dubbla SIM-smarttelefon, är alla mer klassiska alternativ för Mediatek-processorer (inklusive SIM-menyn) fortfarande på plats. Vi hittar också smarta gester och den möjlighet att programmera in- och avstängning av enheten. Systemet är ganska flytande för daglig användning, men något mer kan säkert göras i detta avseende. Få ytterligare förinstallerad programvara (och alla delar av programmet utrustning av Mediatek): FileManager och säkerhetskopiering och återställning.

Programvara: Webbläsare

Webbläsaren är en av Android-lagren och prestandan är tillräcklig, men det finns fortfarande problem med långsamhet, också på grund av pekskärmens svarfördröjningar.

Programvara: Multimedia

Videospelaren (som faktiskt förlitar sig på lagergalleriet ändå) spelar alla filmer smidigt upp till Full HD 1080p-upplösning. Musikspelaren är lager (ganska tunn) av Android och det finns en FM-radio.

Autonomi

Skärmdump_2014-10-20-14-05-10

Autonomin för denna smartphone övertygade oss inte och 2000 mAh räcker inte för att ge oss tillräckligt med autonomi för att täcka hela arbetsdagen. Speciellt användningen av 4G-dataförbindelser gör att batteriet i vår smartphone tappar ännu snabbare.

Pris

Wiko Birdy 4G säljs för 139 €, ett ärligt och överkomligt lanseringspris, särskilt om vi överväger förekomsten av 4G-anslutning.

Riktmärke

wiko birdy 4g riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button