Wi-Fi-nätverkssystem kan vara ett säkerhetsproblem –

Wi-Fi Mesh-system kan påverka säkerhet och integritet

När vi använder någon nätverksansluten enhet kan vi personlig information och data … I slutändan kan vilken enhet som helst som är ansluten till nätverket bli ett mål för hackare att utföra någon form av attack för att infektera oss.

Wi-Fi Mesh-systemet är ett av de alternativ som vi har hemma, anslutna till nätverket. Det kan vara flera enheter som ansluter till varandra, förutom routern och andra datorer som har tillgång till internet. Du kan se vår erfarenhet av ASUS ZenWiFi AX Mini XD4 och endast 5 knop.

Många av dessa nya system har också molnkomponent … Detta är användbart för administratörer att hantera dem på distans. Nu, om det finns någon sårbarhet, när enheten på något sätt är exponerad, kan den fungera som en gateway för angripare. De kan använda Wi-Fi Mesh-systemet för att hacka sig in i nätverket.

Men detta problem förökar sig som vi kunde sällskap i olika rum Hus. Det kommer att finnas flera enheter som kan ge information till potentiella angripare om användningen av vårt nätverk. Se till exempel vilka enheter vi anslutit, vid vilken tidpunkt, varifrån …

Många användare väljer denna typ av enhet, som kan fjärrstyras, eftersom tekniker kan lösa problem utan att fysiskt lämna.

Data de kan få från dessa enheter

Vilken data kan de få från oss om de skickades genom Wi-Fi Mesh-systemet? Vi kan nämna information som t.ex signalstyrka , dataöverföringshastighet, ansluten utrustning, besökta webbplatser, hur länge vi har varit i kontakt, samt andra mycket olika indikatorer.

Kort sagt kan de få information relaterad till användningen vi ger till den här typen av enheter, som har utformats för att förbättra trådlös täckning i hemmet, även om de också används flitigt i arbetsmiljöer.

Var medveten om att vi kan skydda denna utrustning … Det är mycket viktigt att ha ett starkt och starkt lösenord. Vi behöver en nyckel som har bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Allt detta sker på ett slumpmässigt sätt så att angripare inte enkelt kan få åtkomst.

Det är också mycket viktigt att hålla dem uppdaterade. Ibland kan det uppstå sårbarheter som används av hackare för att utföra sina attacker. Vi behöver alltid ha den senaste versionen för att undvika säkerhetsbrister och för att uppnå prestandaförbättringar för att hålla signalhastigheten och kvaliteten så hög som möjligt.

Kort sagt är Wi-Fi Mesh-system väldigt intressanta för att förbättra trådlös täckning i vårt hem, men vi måste också komma ihåg att det kan vara en säkerhets- och integritetsfråga. Du kan se vår lista med de bästa Wi-Fi Mesh-systemen.

Relaterade artiklar

Back to top button