WhatsApp och Nexus 5X: problem med att lyssna på röstmeddelanden, olösta i månader

Note: We hope you enjoy reading this article: WhatsApp och Nexus 5X: problem med att lyssna på röstmeddelanden, olösta i månader

Det verkar som att sedan lanseringen av Android 8.1 har WhatsApp röstmeddelanden blivit “en mardröm” för Nexus 5X. Faktum är att vi just kontrollerat vad vår läsare Andrea rapporterade till oss och dokumenterat utförligt på XDA och på Googles supportforum.

I praktiken i röstmeddelanden de reproduceras inte längre i öronkapseln genom att föra telefonen nära örat, utan reproduceras (och även till hög volym) från smarttelefonens huvudhögtalare. Det går med andra ord inte längre att lyssna på ett ljudmeddelande “privat”. Detta skedde tydligen från de första utvecklarnas förhandsvisningar och har förblivit närvarande även i den stabila versionen.

De närhetssensor det fungerar, eftersom smartphoneskärmen är avstängd, men av någon anledning, istället för att skicka ljudet i kapseln, förblir det på högtalaren och ställs också till maximal volym.

Det är inte klart om detta är att skylla på Whatsapp du hatar Googleeftersom vissa hävdar att ett liknande problem också uppstår med andra apparsom Facebook Messenger.

A nedgradera till Android Nougat löser problemet, även om det verkligen inte är önskvärt att ta till en sådan lösning bara för att lyssna på röstmeddelanden på WhatsApp.

Det verkar också som att WhatsApp-utvecklarna arbetade på en fixera sedan december 2017, men hittills finns det inga spår, och problemet kvarstår. Dessutom finns det de som rapporterar att med de senaste säkerhetsuppdateringarna har även buggen slagit till Nexus 6P, så det kan vara något som inte bara handlar om WhatsApp utan som på något sätt är relaterat till operativsystemet. Vi vänder oss därför till dig också: berätta din upplevelse i kommentarerna, så att vi får en tydligare bild!

Vi tackar Andrea för anmälan.

Relaterade artiklar

Back to top button