WhatsApp låter dig välja kvaliteten på dina bilder: komprimerade eller inte –

Med Telegram, skicka bilder ganska bekvämt då vi kan skicka dem direkt i komprimerad form eller göra så här utan kompression så de behåller samma originalkvalitet. Denna funktion har funnits i många år och är ganska enkel att använda; speciellt från en dator, där vi genom att dra och släppa enkelt kan välja en eller annan leveransmetod.

I WhatsApp har det varit ganska obekvämt att skicka hittills, du var tvungen att skicka bilder i form av dokument eller ladda upp dem till google drive eller foton för att kunna skicka länkar utan komprimering. Lyckligtvis fann WABetaInfo att i den senaste betaversionen av WhatsApp verkar koden kunna skicka okomprimerade bilder på ett bekvämt sätt, med tre nya funktioner som kommer att göra allt snabbare.

3 alternativ: automatisk, bättre kvalitet eller ekonomi

I synnerhet när du skickar ett foto kommer du att kunna välja ett av tre kvalitetslägen. Den första blir Automatiskt , vilket gör det möjligt för WhatsApp att bestämma om foton ska komprimeras eller inte, beroende på hastigheten på vårt nätverk eller om vi är i Wi-Fi-nätverk eller med data på mobilen … Det är också möjligt att det analyserar anslutningen av mottagaren för att fatta ett beslut snarare än att smälta datahastigheten.

Det andra alternativet som visas är ett av Bättre kvalité … Med det här alternativet kommer appen att tillåta oss att skicka ett foto i högsta kvalitet, även om det är oklart om kvalitetsförlusten kommer att finnas i WhatsApp-bilderna eller om de kommer att skickas i sin ursprungliga kvalitet. De kommer med största sannolikhet att välja att skicka bilder i sin ursprungliga upplösning, men tillämpa märkbar förlustfri komprimering, som Google Photos gör, vilket lämnar bilderna i halv kvalitet utan synlig komprimering.

Slutligen har vi ett tredje alternativ, vilket kommer att vara Sparar data där bilder kommer att komprimeras för att spara data och lagringsutrymme.

Videokomprimeringen kommer också att förbättras

Dessa parametrar kommer att väljas i applikationsinställningarna och kan i princip inte väljas från sina egna skicka ett foto kapitel. Därför måste vi ändra det när vi blir intresserade av att skicka in innehåll. Funktionen är fortfarande under utveckling, så vi måste vänta åtminstone några veckor eller månader för att se den på våra telefoner.

WhatsApp arbetar också med liknande alternativ. komprimera videokvalitet och förhoppningsvis kommer båda funktionerna att dyka upp mer eller mindre samtidigt.

Relaterade artiklar

Back to top button