WhatsApp för att aktivera chatthistoriköverföringar mellan iOS och Android

WhatsApp tillkännagav på onsdagen en kommande funktion som gör det möjligt för användare att överföra chatthistorik mellan iOS till Android, vilket effektivt lindrar en stor smärtpunkt för användare som försöker byta plattform.

Tillkännagav vid Samsungs Unpacked-evenemang som såg avtäckningen av nya telefoner, klockor och tillbehör, WhatsApp-funktionen importerar fullständig chatthistorik från ett operativsystem till ett annat och inkluderar stöd för foton och röstmemon.

Som noterats av , sa WhatsApp att implementeringen var svår eftersom meddelandetjänsten är krypterad från slut till ände och lagrar historik lokalt. Enligt företaget kräver systemet “ytterligare arbete” från alla inblandade parter, inklusive OS-utvecklare och hårdvarutillverkare.

Huruvida WhatsApp arbetade med Apple för att underlätta iOS-kompatibilitet är okänt.

Funktionen planeras att rullas ut under de kommande veckorna med initial tillgänglighet begränsad till Samsung-enheter som kör Android 10 och senare. Andra Android-enheter kommer att använda kapaciteten innan den tar sig till iOS.

Hur verktyget kommer att påverka enhetsbyte är okänt, men överföring av meddelanden och chatthistorik är bland de viktigaste övervägandena när man flyttar mellan operativsystem.

Apple insåg friktionen som kommer med att byta plattform och började arbeta med sin egen omfattande lösning för flera år sedan och släppte 2015 ett innehållsmigreringsverktyg som överför kontakt-, kalender-, foto-, video-, webbläsare-, e-post- och SMS-data från Android till iOS.

Relaterade artiklar

Back to top button