webOS kommer att stödja Alexa på alla Smart TV som använder detta system –

Alexa kommer till webOS från LG

Vi upprepar detta om och om igen: när du faktiskt säljer tjänster måste du använda så många enheter som möjligt. För detta är det enda sättet att nå så många användare som möjligt. Detta är vad streamingplattformar lärde sig för länge sedan, och nu ser andra det som det enda sättet att fortsätta växa. Och ja, en av dessa skådespelare på Amazon som redan har tillåtit dig att använda din röstassistent på en mängd olika enheter. Nåväl nu du kan även använda Alexa på smarta TV-apparater med webOS.

Under de kommande veckorna kommer webOS TV-apparater att få en OTA-uppdatering (Over The Air) som gör att de kan använda Alexa på dem. När den nya programvaran blir tillgänglig kommer användare att kunna använda Magic Remote och dess inbyggda mikrofon som en metod för att skicka lämpliga röstkommandon till Amazon Assistant, som kommer att bearbeta dem och vidta den begärda åtgärden.

Naturligtvis kommer den här uppdateringen inte bara att vara tillgänglig för LG TV-apparater. Den koreanska tillverkaren började erbjuda webOS på licensbasis till andra smarta TV-tillverkare som inte kunde utveckla sitt eget operativsystem eller, av någon anledning, inte ville hamna i väskan för alla som använder Android TV eller Google TV.

Så det kommer att finnas många andra märken än LG själv som kommer att kunna erbjuda integration med Alexa till dina användare. Ett alternativ som gör att du kan ta del av alla alternativ som till exempel också redan erbjuds på Fire TV. Det vill säga, du kan använda röstkommandon för att byta kanal, öka eller minska volymen, välja en ingångskälla och till och med utföra rutiner och andra kommandon som du normalt skulle ge din smarta högtalare.

LG har inte varit Alexa-kompatibel än?

Om du har en LG-TV kanske du tror att Alexa redan är webOS-kompatibel. Tja, svaret är ja, men inte på samma sätt. Fram tills nu, för att kunna använda Alexa med LG-TV, var man tvungen att ha ett eget hantverk för att upprätta en koppling mellan assistenten och enheten.

Om du har en TV med webOS 4.5 eller högre kan du använda Alexa-appen på din Android- eller Ios-enhet för att installera Smart ThinQ skicklighet. När du är klar och konfigurerad genom att låta den användas och logga in med det LG-konto du borde ha skapat, kan du börja använda röstassistenten.

Nu kommer det att vara något integrerat, och det kommer att finnas kvar inte bara i själva varumärket, utan också i andra tillverkare, som vi redan har sagt. Och detta kommer att påverka varumärken som Advance, Blaupunkt, Eko, JSW, Manta, Polaroid, RCA, Seiki och Skytech med flera.