Webbplatsförfalskningsattacker tar fart –

Falska domäner för att attackera användare

Tvärs över falsk domän, en angripare kan äventyra användarnas säkerhet. Det kan användas för att skicka skadlig programvara, utföra nätfiskeattacker och stjäla lösenord, samt efterlikna ett företags image och skada dess image för kunder.

Rapportera Digitala skuggor visade att deras kunder ställs inför mer än 1 000 domänförfalskning varje år. Utan tvekan mer än en betydande siffra som visar oss hur detta något används i stor utsträckning av hackare för att uppnå sina mål och äventyra integritet och säkerhet.

Men alla påverkas inte lika. Enligt samma rapport, Finansiella tjänster är den sektor som drabbas hårdast. De står för 20 % av alla försök till spoofing på webbplatser. I slutändan försöker cyberbrottslingar stjäla bankkonton och omdirigera betalningar. Detta är ett problem att vara medveten om.

Andra allmänt använda sektorer är livsmedel, teknik, försäkringar och sjukvård. Målet kommer alltid att vara detsamma: stjäla information, leverera skadlig programvara, tvinga användare att av misstag logga in och skicka lösenord, etc.

Vanligtvis skapar hackare en domän med namnet verkar vara legitimt … På så sätt får de offret att tro att de ställs inför något officiellt, men i verkligheten är det ett hot. De inkluderar vanligtvis den verkliga logotypen för denna organisation och är mycket lika den officiella webbplatsen.

Consejos contra la suplantación deidentidad

Upptäckt av falska sidor är mycket viktigt

Allt vi har nämnt gör det viktigt att upptäcka möjligt bedrägliga webbsidor vad vi möter. Det är viktigt att veta när vi stöter på en URL som skapades helt enkelt för att stjäla våra lösenord och aldrig avslöja data.

Vad kan vi göra för att identifiera falska webbplatser? Detta liknar vad vi kan göra för att känna igen falska e-postmeddelanden. Det första steget är att observera mycket noggrant. domänadress … De ändrar vanligtvis bokstaven eller siffran för att få det att se officiellt ut. Du bör också titta på tillägget eftersom det kan ge oss ledtrådar.

Men utan tvekan kommer något mycket viktigt att vara Allmän form av denna webbplats. Vi kan vanligtvis upptäcka hot bara genom att titta på sidan. Medan de försöker spåra innehållet lämnar de vanligtvis ledtrådar som tyder på att det verkligen är ett hot.

Detta kommer att förhindra att skadlig programvara kommer in. Det bästa sättet att avgöra om en webbplats är laglig eller inte är en sunt förnuft, visuell aspekt. Det finns dock också verktyg som kan analysera webbadressen och utlösa en varning om att detta är en webbplats som kan innehålla skadlig programvara eller användas för nätfiske.

Relaterade artiklar

Back to top button