Webbläsare med VPN, Tor och andra privata nätverk –

Dessutom kan vi för närvarande säga att detta är en av de första mjukvarulösningarna som de flesta av oss lanserar så snart vi slår på enheten. Vi pratar, som du kanske redan vet, om ett program som är väldigt användbart när det kommer till att navigera i den oändliga virtuella världen på webben. Dessa appar hjälper oss att besöka nyhetssajter som ITIGIC, spela spel, arbeta i molnet, besöka sociala nätverk , arrangera videokonferenser och mycket mer.

Naturligtvis, trots allt som Internet-universum har att erbjuda oss, inte alla fördelar vi kommer att hitta här. Vi berättar detta eftersom vi utöver de många driftsätten som vi kan använda också kan möta många faror. De kan komma till oss i form av attacker och integritetsintrång av alla slag. Till detta kan vi lägga till att vi med tiden arbetar mer och mer med en stor mängd data. uppkopplad samtidigt som riskerna ökar kraftigt.

Säkerhet och integritetshot vi hittar på Internet

Många av dem är i sin tur privata, personliga och konfidentiella, så att läcka dem kan bli ett allvarligt problem för de flesta. Här hittar vi bankuppgifter, läkare, personliga bilder och filmer, arbetsfiler, komprometterade databaser etc. Dessutom finns många av webbplatser det vi besöker kan inte sägas göra mycket för vår integritet.

Och, naturligtvis, många av dem backas upp av företag som behöver göra vinst någonstans ifrån. Därav de nästan konstanta uppgifterna med övervakning i navigering eller insamling av data i realtid.

Naturligtvis är detta för många ett uppenbart integritetsintrång när de surfar på nätet, och därför webbläsare föreslå några åtgärder. Det är sant att dessa program vi pratar om erbjuder oss integrerade funktioner som gör att vi kan förbättra allt som har med säkerhet och integritet att göra. Men naturligtvis, samtidigt måste vi veta att bland de mest populära i branschen är Chrome och Edge.

Vi kallar dessa två alternativ eftersom de, förutom att vara de två vanligaste alternativen i världen, även ägs av företag som t.ex. Google och Microsoft respektive. Efter att ha lärt oss detta kan vi dra slutsatsen att dessa två mjukvarujättar inte är företag som bevarar integriteten för sina användare.

VN webbläsare för att förbättra integriteten

Därför väljer fler och fler användare andra, mindre populära mjukvarulösningar av denna typ, men fler och fler. säker och privat … Med detta menar vi specifikt webbläsare som bland många funktioner inkluderar en integrerad VPN. För er som inte vet, låt oss säga att VPN eller virtuellt privat nätverk är faktiskt en utvecklarprogramvara som skyddar vår integritet när vi surfar på webben. Allt detta uppnås genom anonymiteten av vår trafik och plats när vi flyttar mellan webbplatser för att bli nästan osynliga. Samtidigt hjälper de oss att undvika vissa geografiska blockeringar och på så sätt få tillgång till streamingtjänster och butiker till exempel över hela världen.

Å andra sidan kan vi också använda vissa webbläsare som har utformats specifikt för att upprätthålla vår integritet och säkerhet på Internet. När vi vet allt detta, berätta för mig att nedan kommer vi att visa dig några webbläsare som kommer att vara mycket användbara på ett eller annat sätt när det gäller att ta hand om dessa aspekter i vår dagliga användning.

Tor webbläsare

Låt oss börja med vad som kanske kan anses vara kvintessensen privat webbläsare … Det är ett multiplattformserbjudande som erbjuder oss ett stort antal integritetsrelaterade verktyg. Därför kommer det att vara mycket användbart att skydda vår data från oönskade vyer, hackare och inkräktare. På samma sätt är det ett utmärkt alternativ för att komma åt innehåll och platsbegränsade webbplatser och är webbläsaren nummer ett på det säkra Tor-nätverket.

Faktum är att det är ett program som kan anpassas in i minsta detalj för att undvika alla typer av spårning, blockering och övervakning. Därför är det ett idealiskt erbjudande för att komma åt webbplatser som är begränsade av någon anledning, för att undvika all slags onlineövervakning etc. Om du vill kolla fördelarna med detta erbjudande som vi kommenterar kan du göra det från den här länken . ..

Modig

Denna definition, som också anses vara en säker webbläsare, har fått detta förslag genom åren. För att ge oss en idé är Brave en webbläsare med öppen källkod baserad på Krom och är medgrundat av Mozilla-projektet bakom dess utveckling. Till en början använder själva programvaran vissa driftlägen med Google Chrome.

Men det är förstås allt tills vi kommer till sekretess- och säkerhetssektionerna. Låt oss säga att den här webbläsaren inte alls överför all användardata som delas av Google-alternativet. Dessutom är detta anledningen till programmet, så huvudmålet för dess utvecklare är relaterat till säker surfning av dess användare. Om du vill skjuta upp den aktuella webbläsaren och försök Modig , du kan göra det härifrån.

Opera

Detta är ytterligare ett intressant förslag i samma mening, som också är baserat på Chromium. Därför, som du kan föreställa dig, har den också vissa funktioner och egenskaper som liknar andra webbläsare som utvecklats i detta projekt … Naturligtvis vill dess skapare samtidigt ge en speciell touch till just detta förslag, så att det i vissa aspekter sticker ut från resten.

Detta är vad vi kan se från första hand så snart vi kör programmet när vi upptäcker ett annat användargränssnitt. Dessutom är den mycket anpassningsbar, vilket gör den mycket enklare att använda. Men det som intresserar oss mest i det här fallet är att det är det webbläsare som har sin egen integrerade VPN. Faktum är att han var den första som gjorde den tillgänglig för sina användare redan 2016. Bland dess många funktioner finner vi alltså att vi kan aktivera vårt eget VPN, vilket bl.a. spårning online webbplatser och till stor del skydda vår dagliga surfning genom programmet. Du har möjlighet att prova allt som vi berättar denna länk.

UR webbläsare

Det är sant att detta förslag vi talar om nu inte är ett av de mest populära i branschen. Men kanske är detta bra för dem som vill ta hand om sin integritet när de använder Internet. Vi säger detta eftersom programmet har mycket intressanta funktioner som är direkt relaterade till allt detta. I dessa rader vill vi faktiskt betona det redan från början egen inbyggt VPN , förutom andra sekretessalternativ.

Alla dessa kommer att hjälpa oss att skydda vår integritet på nätet, men det kommer mer att komma, men det kommer också att påskynda laddningen av webbplatser. Samtidigt upptäckte vi att den har annonsblockering och undviker onödig nedladdning manus … Säg att den samtidigt har en egen inbyggd antivirusskanner och slipper därmed filer som vi laddar ner som är skadliga. Vi kan kontrollera allt från denna länk.

Episk webbläsare

Vi kommer också att prata om denna andra webbläsare mer än lämplig när det kommer till vår online integritet. I grund och botten, för allt detta, har den coola funktioner som sin egen inbyggda VPN och en avancerad nedladdningshanterare. I sin tur ger den oss en funktion som erbjuder en extrem nivå av integritetsskydd genom att blockera annonser, Spårare , fingeravtryck, kryptomining, etc.

Allt detta, liksom andra fall inom denna sektor, är baserat på Chromium-projektet, men med dessa tillägg som gör det säkrare. Dessutom den integrerade bemyndigande krypterar all vår data och döljer platsen. Vi kan använda denna specifika programvara. härifrån.

Relaterade artiklar

Back to top button