WD My Book NAS-användare förlorar alla filer –

Återställa WD My Book NAS-enheter över hela världen

Ha NAS-enhet på senare år har blivit mycket använd av hemanvändare. Ett sätt att lagra allt, dela filer mellan team, komma åt audiovisuellt innehåll var som helst eller till och med lagra säkerhetskopior. Det betyder att om ett problem uppstår kan det allvarligt påverka vårt dagliga liv, eftersom många här litar på viktiga filer och dokument.

Nu hittar de som använder WD My Book NAS plötsligt det fullständig förlust av vad de hade i lager … Alla som kopplade sin enhet till nätverket såg hur den återställdes till fabriksinställningarna och all information raderades.

Ägarna till dessa enheter upptäckte att de inte kunde logga in varken via en webbläsare eller via en app. Deras konto återställdes och de fick precis ett meddelande om fel lösenord. Dessutom såg de att deras filer mystiskt hade försvunnit. Allt raderades. Det finns några saker att tänka på när du köper en NAS för att undvika problem.

Många användare har postat meddelanden på Western Digital-forum som varnar för detta fel. De rapporterar hur plötsligt alla filer de lagrade där försvann. Nu ser enheten ut som om den nyligen köptes.

En attack kan ligga bakom problemet med WD My Book NAS

Bakom allt kan ligga Cyber ​​attack även om det inte är känt exakt i skrivande stund. Det bör noteras att dessa Western Digital My Book-datorer lagras bakom en brandvägg och kommunicerar via My Book Live-molnservrarna. Detta tillåter användare att få åtkomst på distans.

Många användare misstänker att hackaren lyckades attackera Western Digital-servrar och skicka ett fabriksåterställningskommando till alla datorer på distans.

Men i händelse av att det verkligen var en cyberattack var målet helt enkelt förstöra information … Ingen ekonomisk lösen har begärts ännu, vilket vi har sett i fallet med ransomware-attacker på liknande enheter.

I WD-forumet ser vi ett stort antal användare som rapporterar detta allvarliga problem. Många anger att de har tappat bort alla bilder som lagrats där, viktiga filer eller säkerhetskopior av andra enheter.

Vissa säger att de är skrämda av hur fjärrstyrt och utan användartillstånd, deras WD My Book NAS kan återställas till fabriksinställningarna. Utan tvekan något som för många skulle kunna innebära betydande ekonomiska kostnader. Vi kan se den här bilden nedan på WD-forumet där den berörda användaren har laddat upp den.

WD My Book Data Error

Den senaste uppdateringen var 2015.

En mycket viktig punkt bör noteras: senaste uppdateringen var 2015 … Det är mycket viktigt att denna typ av enhet, där användare lagrar alla sina filer och där de litar på sin data, inte har uppdaterats på sex år. Vi säger alltid att det är väldigt viktigt att hålla vår utrustning och system uppdaterade, men ännu mer när det kommer till utrustning som ständigt är ansluten till nätverket.

De flesta uppgifter av denna typ brukar ha sårbarhet detta har inte åtgärdats. Detta kan öppna dörren för en hackare att utnyttja och starta sina attacker. Vi har sett fall där det kunde användas för att distribuera ransomware eller, som beskrivs i den här artikeln, för att helt ta bort filer.

För närvarande är den enda rekommendationen de ger att undvika att ansluta alla WD My Book NAS-användare till nätverket. Men naturligtvis har många redan drabbats av denna allvarliga händelse.

Relaterade artiklar

Back to top button