WD My Book Live Säkerhetsfel

WD My Book Live med risk för skadlig programvara

En av de största farhågorna för alla användare är förlusten av information som har lagrats digitalt i flera år. Och inte bara om professionella ämnen, utan också om de mest personliga, som resor, semester eller familjebilder. Dessutom är den här sista datatypen förmodligen den som de flesta WD-användare fruktar att förlora mest, och den är avsedd för hemprofiler, inte för företag.

Och, som företaget självt sa i en publikation på sina officiella forum: om du har WD My Book Live , måste du koppla bort den från Internet nu. Eftersom, enligt den officiella versionen, äventyrar skadlig programvara de angivna data, som kan raderas helt från diskarna utan möjlighet till återställning. Nedan kan du se det postade meddelandet:

Western Digital har fastställt att vissa My Book Live-enheter har äventyrats av skadlig programvara. I vissa fall har detta säkerhetsfel resulterat i en fabriksåterställning som verkar radera all data på enheten. Den senaste uppdateringen av My Book Live var i slutet av 2015. Vi förstår att våra kunders data är mycket viktiga, och därför rekommenderar vi att du kopplar bort dem från Internet för att skydda information. Vi undersöker och uppdaterar aktivt den här tråden allt eftersom vi lär oss mer.

Western digital

Medan anledningen som ges av WD gäller skadlig programvara på vissa enheter som äventyras på andra, är källan på företagets egna servrar, där en applikation som betjänar My Book Live-användare körs för att logga in och därmed ansluta till dina enheter. … Ett fel i dess säkerhet är det som skulle tillåta de fjärrkommandon att skickas som återställer nätverkslagringsenheten. Som dessutom inte har uppdaterats sedan 2015.

Därför, om du ännu inte har stött på ett problem och din data har förblivit intakt, riskera inte det och koppla bort tills det finns mer information om det.

Vad händer om jag har en WD My Book Live

Som vi nämnde ovan, om du är en WD My Book Live-användare, är det enda alternativet du har just nu att inaktivera det så snart som möjligt. Därifrån får du vänta och se vad de säger från WD. Tills de bekräftar att det redan är säkert eller hur man fortsätter att komma åt den angivna informationen, är det bäst att inte ansluta den igen.

Annars är det sant att något grundläggande som alla borde göra är att ha en andra kopia av denna information på en annan avdelning och om möjligt även på en annan plats. Logiskt sett, om det är en icke-My Book Live-lagringsenhet, är den bättre även om det är en vanlig hårddisk. För om det är en annan NAS kommer det alltid att finnas en risk för säkerhetsproblem liknande de som nyligen setts med QNAP NAS också.

Så det är okej, ta varningen på allvar om du är användare av en av dem, och fundera över hur du gör dina säkerhetskopior. Du kommer att undvika rädsla.

Relaterade artiklar

Back to top button