WD Black SN850 vs Samsung 980 PRO 1TB vilket är bättre? –

Liksom sin föregångare kommer Western Digital till marknader och butiker runt om i världen med en dubbel smak: WDS100T1X0E-00AFY0 och horisontell fördelning WDS100T1XHE-00AFY0 , och hur är de olika? Tja, den första är versionen utan kylfläns och den andra är med. Som jämförelse valde vi gatuversionen, då Samsung inte har någon kylfläns i sig.

Western Digital Black SN850 vs Samsung 980 PRO 1TB: Vapen på toppen

Det första vi ska kolla och jämföra är deras format, eftersom de i båda fallen bär M.2 i sin 2280-version, vilket är väldigt typiskt vad som behövs för tillfället på grund av NAND-blixttekniken och den valda storleken. volym på 1 TB.

I fallet med Samsung 980 PRO får vi minne designat och tillverkat av företaget självt, vilket det kallar V-NAND 3-bitars MLC vilket är överraskande eftersom detta är märkets senaste SSD. Western Digital Black SN850 tar emot 96-lagers TLC BiCS4 minne, så det är tekniskt sett mer avancerat än sin konkurrent, men som vi ska se senare är det inte det.

När det gäller gränssnitt är båda SSD:erna baserade på PCIe Gen 4 x4 men Samsung fungerar bara med NVMe 1.3C protokoll, medan Western Digital gör det med version 1.4 , så vid det här laget kommer WD att gå om Samsung igen. En stund att titta på sina förare, där koreanen samlar Samsung Elpis , om vilken allt är okänt och är just företagets stora hemlighet.

Western Digital å sin sida använder också en dedikerad drivrutin, men den passar inte Elpis, den får WD Black istället. G2 för att piffa upp din SSD.

NVMe-cacher är mycket kritiserade, är de konsekventa?

Som bra högpresterande NVMe SSD:er bestämde företag sig för att göra sitt bästa för det här avsnittet och insåg att när cachen fylls kommer deras SSD-prestanda att sjunka dramatiskt. Av denna anledning har Samsung inkluderat 1 GB DDR4 SDRAM lågeffektversion helt tillverkade av dem. Samtidigt lyckades även WD Black SN850 introduceras 1 GB DDR4 nCaché 4.0 men de indikerar inget annat än det, så vi skulle kunna ge en teknisk ritning i det här avsnittet, eftersom båda hybrid SLC.

När det gäller förbrukning och hållbarhet nämner Samsung mycket fler siffror än Western Digital, men med allt detta borde de inte ligga långt efter: maximalt 8,9 W och 1,5 miljoner MTBF eller 600 TBW … Hur är det med prestanda? Tja, detta är verkligen ett ämne för kontroverser, eftersom WD uppnår kolossala resultat. 7000 MB/s sekventiell läsning och 5300 MB/s sekventiell inspelning.

Däremot ger Samsung 980 PRO 1TB 7000 MB/s och 5000 MB/s med 1 000 000 850 IOPS i båda scenarierna. SNXNUMX når 1 000 000 lästa och 720 000 slumpmässiga Skriv ner IOPS här Så medan den koreanska SSD:n släpar efter i filöverföringar med 300MB/s, har den bättre IOPS-prestanda, vilket är mycket viktigare än överföring. …

Slutligen rekommenderar båda tillverkarna driftstemperaturer mellan 0 och 70 grader och erbjuder hela 5 års begränsad garanti. Så vilken ska man köpa? Att välja en är riktigt knepigt, men du måste bli blöt, i så fall är Samsung 980 PRO det rekommenderade alternativet för spelare och WD BLACK SN850 är utan tvekan det bästa alternativet för utvecklare eller videoredigerare. eftersom dessa 300MB/s mer kan göra skillnad beroende på din miljö.

Relaterade artiklar

Back to top button