Vuze / Azureus, en enkel och lätt torrentnedladdningsklient –

Det finns många lösningar av den här typen som vi kan använda för närvarande, som de flesta av er säkert redan känner till från första hand. Vissa av dem är äldre än andra, vissa är svårare eller lättare. Varje användare beroende på sina behov i detta avseende väljer han ett eller annat förslag. Så vi vill prata om ett alternativ av den här typen som har funnits i många år – Vuze / Azureus.

Användning får vi från Vuze / Azureus installerat på PC

Det här är program som, för att göra deras arbete så enkelt som möjligt, försöker vara förkonfigurerade för att agera från första minuten. Det är fallet vi talar om på samma sätt, P2P-klient i bruk som har funnits länge och är konfigurerad så att vi omedelbart kan sätta igång det. Detta är något som de flesta användare som inte är särskilt kunniga om dessa frågor kommer att uppskatta.

För allt detta behöver vi bara installera en P2P-klient på vår dator för att kunna använda alla funktioner som den erbjuder oss. Naturligtvis, som vanligtvis är fallet med dessa torrent-nedladdningsprogram, förutom den grundläggande konfigurationen, kan vi också anpassa deras beteende. Att säga att detta är ett program som tidigare kallades Azureus och nu hur Vuze som har funnits i många år. Tack vare detta kan vi säga att dess utvecklare har mer än tillräckligt med erfarenhet av allt relaterat till P2P.

Därför, som du kanske har gissat vid det här laget, har vi en kraftfull BitTorrent-klient för att ladda upp och ladda ner dessa filer över P2P-nätverk.

Vuze / Azureus gränssnitt och användning

Detta är något mer än självklart om man bara tittar på användargränssnittet som själva programmet erbjuder oss. Vi säger detta eftersom det överlag är väldigt likt det vi är vana vid med andra meningar av samma typ. I själva verket, för att göra saker så enkelt som möjligt för oss, låter det här programmet dig dra och släppa en torrent direkt från Windows utforskaren till dess gränssnitt. Därifrån startar nedladdningsprocessen automatiskt, vilket vi kontrollerar i huvudfönstret.

Detta är vad som visas i mittrutan, men det är också intressant att vi tar en titt på den vänstra sidan av den. I den kommer vi att se en serie oberoende avsnitt som kommer att vara användbara om vi arbetar med mycket av den här typen av innehåll. Därmed kommer vi att ha direkt tillgång till flöde avstängd, inaktiv eller aktiv vid denna tidpunkt.

Samtidigt måste vi veta det kontrollera och hantera torrent laddas här behöver vi bara högerklicka på den. Vid denna tidpunkt kommer en rad alternativ att dyka upp på skärmen i snabbmenyn som låter oss pausa nedladdningen, ta bort den helt, se torrentdetaljerna eller ställa in nedladdnings- och nedladdningsbegränsningar.

Å andra sidan är det värt att nämna att vi härifrån också kan tilldela en kategori, lägga till etiketter etc.; allt för att kunna kontrollera varje torrent ladda ner vad som helst. Som vanligt i de flesta fall, högst upp i gränssnittet hittar vi programmenyalternativen.

Konfigurera och konfigurera Vuze / Azureus från menyn

Hur kunde det vara annorlunda, det här är en klient för att ladda ner en torrent filer som erbjuder oss ett stort antal alternativ för att anpassa den. Låt oss säga att de flesta av dem finns i menyn Verktyg/Alternativ. Här kommer vi att befinna oss i ett nytt fönster som erbjuder oss ett stort antal kategorier, alla med lämpliga parametrar. Således kommer vi att kunna anpassa programmets allmänna beteende, några av dess avsnitt. gränssnitt , säkerhet vid delning och mer.

Det är viktigt att komma ihåg här att vi även kan justera olika parametrar relaterade till Vuze / Azureus-anslutning … Detta kommer att hjälpa oss, till exempel, när vi begränsar den totala bandbredden som detta program kan använda. Detta uppnår vi i avsnittet “Överföring”, där vi också anger maximalt antal anslutningar. Som du förstår tillåter vi på detta sätt inte programmet att använda all tillgänglig bandbredd och inte störa andra Windows-programs arbete.

Hur man laddar ner Vuze / Azureus

Först kan vi ladda ner och använda den här klienten för fri från denna länk. Således kommer vi att kunna använda alla funktioner som beskrivs ovan utan att spendera en enda euro. Men samtidigt erbjuder dess utvecklare oss en version som de kallar Ytterligare månadsplanen kostar 9,99 euro, 1,99 euro för två år eller 3,99 euro för 3 år.

Detta inkluderar ytterligare funktioner som obegränsad DVD-bränning, virusskydd eller borttagning av annonser.

Andra erbjudanden som liknar Vuze / Azureus

PicoTorrent

Om det är något som kännetecknar denna andra kund som fokuserar på ladda upp filer i torrentformat är enkelheten den representerar. Det här är ett erbjudande med öppen källkod speciellt utformat för användare med liten erfarenhet av dessa frågor som inte vill komplicera saker för mycket. Det är också en mycket tunn klient, så apné förbrukar operativsystemresurser. För att kolla upp det behöver du bara ladda ner det från den här länken.

qBittorrent

Och för de mest klassiska kan vi också använda en av de mest kända och mest använda meningarna av denna typ över hela världen, till exempel qBittorrent … Det är ett program som har många funktioner och inbyggda torrent-nedladdningsmöjligheter. Den är också stabil och pålitlig och har till och med en egen sökmotor för dessa filer. Du kan ladda ner den från Officiell sida utvecklare, det vill säga härifrån.

Relaterade artiklar

Back to top button