VR på PS5 och Xbox Series S/X, hur presenteras det? –

Virtuell verklighet är inte begränsad till att placera en skärm framför våra ögon, det är i sig en miljö med sina egna standarder, men den har ännu inte blivit populär, särskilt med tanke på löftet om en ljus framtid på massmarknaden. , ett löfte som verkar ha gått halvvägs på grund av att VR-antagandet i bästa fall är begränsat.

Medan PC är plattformen på vilken ny teknik integreras på marknaden, är det i spel på konsoler som dessa tekniker är standardiserade för den vanliga marknaden. Men har VR standardiserats på konsoler efter Sonys försök med hur VR representeras på PS5 och Xbox-serien?

Det kommersiella fiaskot med virtuell verklighet på konsoler

Om du frågar folk om virtuell verklighet på konsoler, är det första de kommer att berätta för dig att PlayStation VR är en framgång, men de kommer inte att berätta att den inte har några konkurrenter på konsolmarknaden eftersom varken Nintendo eller Microsoft fick deras feedback. PlayStation VR.

I början av förra året sålde SONY 5 miljoner PlayStation VR över hela världen, vilket betyder att cirka 5 % av PlayStation 4-användarna köpte Sony VR-headset till sina konsoler, så utan rädsla för att ha fel är det uppenbart att detta var ett kommersiellt fiasko för SONY. Och det är nödvändigt att klargöra att det kommersiella fiaskot på något sätt inte är kopplat till produktens kvalitet utan med allmänhetens acceptans.

Sanningen är att VR var väldigt rättvist på den tidigare generationens konsoler, så Microsoft, som hade en lite mindre kraftfull Xbox One, bestämde sig för att inte satsa, men det gjorde det inte med sin Xbox One X heller, trots att det initialt de meddelade att den mest kraftfulla av deras konsoler kommer att stödja virtuell verklighet.

VR-prestandaproblem på tidigare generations konsoler

För att förstå vad problemet med virtuell verklighet är måste vi ta hänsyn till ett koncept som kallas telenärvaro, vilket är att få tittarens hjärna att tro att han är på den här platsen, för detta är tricket att bestämma tiden, då vi uppträder åtgärden tills vi ser reaktionen från näthinnan i våra ögon, som bör passera på mindre än 20 ms.

Det betyder att vi borde kunna rendera scenen på mycket kortare tid än de klassiska 16,67ms för ett 60fps-spel, då vi också måste ta hänsyn till den tid det tog för bilden att skickas till LCD-skärmen. block av virtuell verklighet.

Principen är densamma som att spela i molnet, vi behöver mycket energi för att uppnå samma visuella kvalitet i virtuell verklighet kombinerat med en känsla av närvaro, och det visar sig att den tidigare generationens konsoler saknades lite, vilket ledde till denna åsikt. Sammantaget kommer nästa att bli det ultimata språnget in i virtuell verklighet, ett språng som verkligen aldrig hände, och vi undrar verkligen om det gör det.

Hur är virtual reality på PS5 och Xbox Series S/X?

Varken SONY eller Microsoft har meddelat något relaterat till virtuell verklighet, i SONYs fall borde de ha en ny version av sin PlayStation VR under utveckling om vi märker att det finns vissa patent, men patent behöver inte översättas till slutprodukter. När det gäller Microsoft har vi inte sett absolut ingenting tillkännage, inte ens Windows-stöd för Mixed Reality Headset.

Det betyder inte att vi inte kommer att se VR-enheter i framtiden, men ingenting har meddelats för tillfället, och i fallet SONY, som har en produkt, ser det inte ut som att de kommer att få en PlayStation VR från början. trots förbättringen av utrustningen. Men vi kan inte glömma att i fallet med SONY-konsolen körs spelen i äldre läge, drar inte full nytta av funktionerna och det finns inga visuella förbättringar för dem.

Så insatsen på virtuell verklighet är noll i nästa generations konsoler och utsikterna är dystra och nej, det handlar inte om att se glaset halvtomt eller vara helt pessimistisk, utan snarare om att etablera verkligheten, oj som plötsligt verkar ha glömt allt.

Var är billig VR för PS5?

När PlayStation 5 först introducerades fysiskt, fångade USB-C-porten vår uppmärksamhet.

Det räckte för att föreställa oss en billig PlayStation VR-version som vi bara behövde koppla in i den här porten i hopp om att det skulle vara en Alt-DP-typ. Om du har ägt en PlayStation VR vet du i förväg vilket kabeltrassel det medför när du behöver en mellanlåda.

Men USB-C-porten är en 10Gbps Superspeed USB-typ, den stöder inte ens en displayport över USB-C, men den har inte tillräckligt med bandbredd för att överföra data till ett VR-headset, inte ens till den ursprungliga PlayStation VR. …

Men detta är inte den enda negativa punkten, den nya SONY-kameran för PS5 är inkompatibel med den nuvarande PlayStation VR och det är nödvändigt att köpa den gamla kameran, som också kräver en speciell adapter, eftersom den modifierade USB-porten hon använde inte var tillgänglig. … hittas på PS5, vilket lägger till extra kostnad.

Att PSVR-spel inte kan anpassas för att använda den nya kameran beror på att officiellt på SDK-nivå, åtminstone för nu, anses PlayStation VR-spel som tidigare generationsspel. Det betyder att antingen finns det en förbättrad version av dem som är optimerad för PS5, eller så har SONY beslutat att stänga verksamheten för gott och kommer att vänta på att konsolen har rensat sitt lager för att tillkännage slutet på sitt VR-äventyr.

Vad sägs om Xbox Series S/X?

I Microsofts fall har dess engagemang för VR varit noll för den tidigare generationen, men vi tror inte att i fallet med VR-betting kommer Microsoft att utveckla sina egna glasögon, utan snarare att det kan ge kompatibilitet med en specifik modell gjord. en tredjedel av Windows Mixed Reality och omprofilera dem under Xbox-varumärket, naturligtvis, förutsatt att detta är en del av Microsofts framtida Xbox-planer.

Vad Microsoft gjorde var att eliminera koddelningen mellan PC och Xbox i den nya generationen, innan det fanns ett behov av att anpassa och göra vissa ändringar i spel, i fallet med Xbox Series X/S, som inte längre behövs, och faktiskt det fungerar. i Windows-versionen med lämplig konfigurationsfil borde detta göra det mycket lättare att porta VR-spel till nästa generations Xbox.

Detta har lett till att vissa spel, som Flight Simulator på PC, har VR-stöd, vissa tror att vi definitivt kommer att se ett VR-headset på Xbox när det ena inte har med det andra att göra. Dessutom har de från Microsofts perspektiv information om den virtuella verklighetsmarknadens lönsamhet.

När de såg den enorma framgången med PlayStation VR de senaste åren från Microsoft, fick de en uppfattning om vilken nivå av adoption av virtuell verklighet är, och eftersom de aldrig pratade om det kan vi dra slutsatsen att de inte kommer att satsa på virtuella verklighet.

PC är en virtuell verklighetslösning

I slutändan kan vi dra slutsatsen att om du vill njuta av virtuell verklighet är din bästa insats på PC, eftersom detta är den enda plattformen där VR inte bara har ett ansikte och ögon, utan också en framtid. Så om du sparar för att ställa in VR och vill ha den bästa möjliga upplevelsen med det mediet, är din bästa insats att ställa in en VR-fokuserad persondator och inte vänta på något som inte ens har tillkännages officiellt.

Främst för att VR på PS5 och Xbox Series är iögonfallande i sin frånvaro, då det är något som ingen pratar om, och inte bara media, utan även tillverkare, så det här är elefanten i rummet som finns där, men ingen vill ha ser. Och faktum är att varken SONY eller Microsoft är intresserade av virtuell verklighet i sina nästa generations konsoler.

Relaterade artiklar

Back to top button