Volt: Universal Audio kommer att erbjuda sina nya USB-ljudgränssnitt från 139 $

Universal Audio har gjort sig ett namn i studior och bland amatörer med sitt utmärkta Apollo-sortiment och vill nu erbjuda ett mer tillgängligt utbud.

Universal Audio har en mycket bra bild med kräsna amatörer och ljudproffs, se bara Apollos blomma i studiorna. Förutom felfri hårdvara har företaget grundat av Bill Putnam Sr blivit riktmärket för plugins som emulerar ofta gammal, sällsynt och dyr hårdvara. Effektkatalogen är uppenbarligen bara tillgänglig om du har ett varumärkesgränssnitt, antalet plugins som kan aktiveras samtidigt kommer då att bero på närvaron av 1, 2, 4 eller 8 SHARC-processorer ombord.

Med Volt, Universal Audio ändrar sig och erbjuder ett mer tillgängligt USB-C-ljudgränssnitt, samtidigt som det erbjuder ett Vintage-förförstärkarläge som emulerar den berömda UA 610-kretsen, såväl som 1176-kompressoremuleringen (endast på vissa modeller). Gränssnitten har därför ingen SHARC-processor men erbjuder ändå ett intressant mjukvarupaket med Ableton Live Lite, Masrahll Plexi Classic Amp och Time & Tone bundle emulation från Softube, LX480 Essentials från Relab, Ampeg SVT-VR Classic, Brainworx bx_tuner , och Masterdesk Classic, Virtual Drummer DEEP och Virtual Bassist DANDY från UJAM och LABS från Spitfire.

Sortimentet består av Volt 1/2/176/276 och 476 som skiljer sig i antal ingångar/utgångar och närvaron eller inte av 1176 kompressoremuleringen. Gränssnitten förväntas vara tillgängliga i november 2021, med priser som börjar på $139.

Illustration: Volt: Universal Audio kommer att erbjuda sina nya USB-ljudgränssnitt & agrave; från $139

Relaterade artiklar

Back to top button