VLC fyller 20 år med nytt användargränssnitt, IMDB-liknande plattform och webbversion

Tjugo år har gått sedan lanseringen av den legendariska mediaspelaren VLC. Utvecklarna av applikationen, som nådde miljontals användare under denna tid, planerar att erbjuda några överraskningar under det tjugonde året. Ett nytt användargränssnitt, en IMDB-liknande filmdramaplattform och VLC-webbversionen är bland dessa överraskningar.

Denna programvara, som har miljarder miljoner användare runt om i världen, har inte ens fått version 4.0 ännu (version 3.0 kom 2018). Men enligt informationen kommer utvecklarna att släppa den nya versionen i år. Den nya versionen kommer med ett nytt användargränssnitt som eliminerar det klassiska utseendet. Dessutom kommer VLC skapa en databasplattform med IMDB-liknande serier och filmer.

VLC webbversion är på väg

VLC har fått mer än 3,5 miljarder nedladdningar under de 20 åren sedan det lanserades. I processen blev det praktiskt taget en viktig spelare på grund av dess utmärkta kodningsmöjligheter och stöd för multimediafiler.

Enligt de uppgifter som erhållits har företaget stora planer för sitt 20-årsjubileum under de kommande månaderna. Vi kommer att se ankomsten av VLC version 4.0 inom en snar framtid. Den här nya versionen kommer att erbjuda ett lite modernare gränssnitt och kommer troligen att finnas tillgänglig 2021.

I den nuvarande versionen av VLC är det, förutom att spela lokalt innehåll, även möjligt att spela upp strömmande innehåll via en URL. Den här funktionen låter oss titta på TV online eller ladda ner videor från YouTube. Företaget har planer på att integrera bibliotek och kataloger direkt i spelare som PLEX eller Kodi från och med nu. För att implementera denna funktion kommer utvecklare att göra det möjligt att importera kataloger från andra källor och dessa kan spelas direkt i VLC.

VLC:s nya IMDB-liknande plattform: Project Moviepedia

VLC-tjänstemän säger också att de håller på att förbereda en databas med filmer som heter Project Moviepedia, att innehållet kommer att redigeras av användare och att denna plattform kommer att bli ett IMDB- eller Letterboxd-alternativ med en Wikipedia-stil.

VLC gör en webbversion med ett nytt UI och IMDB-liknande plattform

Det sista och kanske mest intressanta tillkännagivandet var ankomsten av en webbversion av VLC. VLC är för närvarande tillgängligt som alla andra applikationer. Med webbversionen är applikationen planerad att kunna fungera med WebAssembly och JavaScript. Med tanke på den utmärkta kompatibiliteten hos denna programvara med multimediaformat skulle det verkligen vara intressant att integrera dessa kompatibiliteter direkt i webbläsaren.

VLC har blivit en del av Internet och den digitala världen under de senaste 20 åren, så varje liten förändring har en mycket större inverkan än den verkar. Vi ser fram emot webbversionen av den berömda mediaspelaren.

Relaterade artiklar

Back to top button