VLC 3.0.12 – Lösa sårbarheter för att köra skadlig programvara –

Några timmar sen VideoLAN , ansvarig för den här spelaren, har släppt den här nya versionen för alla Windows-, macOS- och Linux-användare. Även om det här är en liten uppdatering innehåller den ett stort antal ändringar, förbättringar och framför allt säkerhetsfixar. En uppdatering som vi behöver installera så snart som möjligt.

Ändringar i VLC Media Player 3.0.12

Den nya VLC fokuserar på korrigering av ett antal buggar i detta program med vilket du kan förbättra användarupplevelsen för alla användare. Dessa fel hittades i många element som utgör detta program, till exempel i avkodningsmodulerna, ljud- och videoutgångarna och i själva gränssnittet.

Några av de mer intressanta förändringarna vi hittar i programmet:

  • Ny åtkomstmodul RIST.
  • Löser problemet med ljudförvrängning.
  • Mycket stabilare Direct3D11-uppspelning.
  • Visuella förbättringar i macOS.
  • Uppdaterade översättningar.
  • Förbättrat YouTube-skript.

Slutligen, ange att den här versionen redan är förberedd för macOS. ARM-processorer.

Säkerhetsfixar

Den här nya versionen av VLC-spelaren fokuserar främst på att åtgärda ett antal rapporterade sårbarheter NSFOCUS säkerhet team … Vi kommer att hitta två typer av säkerhetsbrister: å ena sidan buffertspill och å andra sidan eliminering av ogiltiga referenser. I båda fallen kan dessa fel få spelaren att krascha medan vi använder den, eller till möjligheten exekvera fjärrkod i systemet.

För att utnyttja dessa säkerhetsbrister måste en angripare skapa speciellt designad videofil och lura offret att starta det med det här programmet. Med största sannolikhet kommer alla krascher att få spelaren att krascha, men det finns en liten chans att kodexekvering kan inträffa.

För tillfället har inga exploits hittats på nätverket som utnyttjar dessa brister, även om det är möjligt att de skulle kunna användas.

Ladda ner eller uppdatera

Den här nya versionen av mediaspelaren med öppen källkod är nu tillgänglig för alla användare. Vi kan ladda ner det gratis från vår huvudsajt. Programmet installeras givetvis utan adware eller oönskad programvara.

Om vi ​​redan har ett program installerat på vår dator kommer vi att se en varning med denna nya version nästa gång vi öppnar den. Och baserat på detta meddelande kan vi fortsätta att uppdatera spelaren.

Vi kan också använda hjälpmenyn för att söka efter nya uppdateringar för denna programvara.

Relaterade artiklar

Back to top button