Vivo officiella NEX: inget hack, inga ramar, “osynlig” fingeravtrycksläsare och smällar i ansiktet på alla andra! (Foto och video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Vivo officiella NEX: inget hack, inga ramar, “osynlig” fingeravtrycksläsare och smällar i ansiktet på alla andra! (Foto och video)

Jag bor NEX Det är verkligt. Från Vivo Apex-konceptet har det kinesiska företaget lyckats skapa en “riktig” smartphone, som snart kommer ut på marknaden, och som representerar ett slag i ansiktet på konkurrenterna. Året då det verkade som att man inte kunde klara sig utan skåran för att minska ramarna, eller då det enda alternativet till en traditionell fingeravtrycksläsare måste vara ansiktsupplåsningrealiserar Vivo en äkta kantlös, utan “notch”, med en fingeravtrycksläsare under displayen och med ljuduttaget. Något som de flesta i tävlingen kommer att göra först nästa år. Kanske.

 • Skärm: 6,59 tum FHD + 19,3: 9 Super AMOLED, Ultra FullWiew-skärm med 91,2 % skärm-till-yta-förhållande, DCI-P3 färgomfång
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 845 med Adreno 630 GPU / Snapdragon 710 med Adreno 616 GPU
 • Bagge: 6/8 GB
 • Internminne: 128/256 GB kan inte utökas
 • Backkamera: 12 megapixel Sony IMX363, f / 1,8, 1,4 μm pixel, 4-axlig OIS med EIS, dubbel pixel autofokus + 5 megapixel, f / 2,4
 • Fram kamera: 8 megapixlar, f / 2.0 (infällbar)
 • Anslutningsmöjligheter: dubbla SIM (nano + nano), 4G VoLTE, dubbla band Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS, USB 2.0 Type-C
 • Mått: 162 x 77 x 8 mm
 • Vikt: 199 gram
 • Batteri: 4 000 mAh
 • OS: Android 8.1 Oreo med Funtouch OS 4.0

Jag bor NEX avvisas i två varianter: en med Snapdragon 710 och 6/128 GB, den andra med Snapdragon 845 och 8 GB RAM. Det är klart att den senare är flaggskeppsmodellen, men det är inte så att den förra verkligen är en instegsnivå. Dessa två versioner hette hittills A och S respektive, men nu när smarttelefonen är officiell verkar det inte finnas några exakta skillnader, även om den kraftfullare varianten kan kallas Ultimate Edition.

Och eftersom i denna till synes ramlösa modell, ramar är viktiga, låt oss ge några siffror. Den överst är 2,16 mm tjock, den vid basen är dock mer än dubbel, med 5,08 mm, medan de i sidled bara är 1,71 mm på varje sida; nästan obefintlig.

Presentera a fingeravtrycksläsare integrerad under displayen, som enligt Vivo har en noggrannhet på 50 % högre än föregående generation, och en 10 % högre upplåsningshastighet, jämfört med ett bredare igenkänningsområde. Men var uppmärksam på en viktig detalj: endast Ultimate-varianten har läsaren under displayen; den med Snapdragon 710 använder en traditionell på baksidan.

Vivo har dock inte försummat baksidan av smarttelefonen, som har en teknik som kallas “Holografisk diffraktion dynamisk färg“gjord av tusentals”diffraktionsenhet“laser graverad på baksidan, för att återskapa en” science fiction “effekt (se galleriet eller öppningsbilden).

Den infällbara främre kameran tar ungefär en sekund att extraheras helt, genom en kraftfull motor (45 kilogram kraft) som Vivo garanterar är “absolut exakt” och garanterat i över 50 000 armhävningar. Vivo, mellan raderna, hävdar också att modulen är ganska motståndskraftig mot stötar, men att kvantifiera det är svårt.

Den bakre dubbelkameran har istället AI-baserad automatisk scenigenkänning, en funktion som ingen riktigt vill ge upp i år, stöder HDR, har redan förinstallerade filter och kan komponera flera foton tillsammans. Det skulle också finnas en röstassistent ombord, kallad Jovi, men strikt begränsad till kinesiska.

Jag bor NEX kommer att finnas tillgänglig i Kina från 23 juni i färger Diamond Svart och Röd färger.

Versionen med Snapdragon 710 kommer att kosta 3 898 yuan (cirka 515 €) medan den med Snapdragon 845, 8 GB RAM och 128 GB lagring kommer att stiga till 4 498 yuan (cirka 595 €); det kommer så småningom att ta 4 998 yuan (cirka 660 €) för flaggskeppsmodellen, med 256 GB.

Det är inte alls billiga priser, dessutom för att de är relaterade till den kinesiska marknaden, men vi räknar inte med att kunna köpa det ens för import. Det som spelar roll är att handsken har kastats och för närvarande har Vivo övertaget.

Nedan lämnar vi ett fint galleri med bilder tagna av Android Centralsom gör rättvisa åt det speciella med baksidan av denna NEX.

Relaterade artiklar

Back to top button