Vivo har tappat sinnet: den här smarttelefonen har en drone inuti!

Jag lever har patenterad en smartphone med en kamera-drönare det där lossnar från telefonen och kan flyga tack vare fyra små propellrar som stöder den. Nej, det här är inte ett skämt, titta på bilden nedan!

Patenten går tillbaka till december 2020 och lämnades in till World Intellectual Property Office (WIPO), men de 20 sidorna med relaterad dokumentation (här PDF) publicerades först igår, 1 juli 2021. Vid första anblicken ser det ut som en normal smartphone (även om ramarna verkar mycket stora och vi skulle vilja veta deras övergripande dimensioner) men en modul med 2 kameror och 4 propellrar, liksom olika sensorer, och naturligtvis en litet batteri.

Mini-drone-monteringsfästet innehåller också en fingeravtrycksläsare, för rätt innan det tas bort tar det någon typ av autentisering, och tack vare infraröd, detta lilla tillbehör bör också ha en viss uppfattning om omgivningen, bara för att undvika enkla kollisioner, eller kanske för någon typ av antenngest. Det verkar också som att de kan läggas till upp till 4 kameror totalt sett för bilder från alla vinklar.

LÄS OCH: Uppgraderingen som ökar RAM-minnet

Kontrollerna kommer logiskt att ske via smartphone, med en dedikerad app som förmodligen startar omedelbart när dronemodulen är lossad, också för att autonomi av den här lösningen bör vara riktigt kort, bara användbar för vissa bilder från ovan och för att återvända till basen.

Som med alla patent är havet mellan att säga och göra, men Vivo är just det företaget som skulle presentera en sådan sak, om bara för att säga: Jag kom först! Och naturligtvis skulle vi vara mer än villiga att vara marsvin för att testa smartphone-drönaren; men trots allt, vem skulle inte vara?

Via: Let’s Go Digital

Relaterade artiklar

Back to top button