Vivo avslöjar innovativ 3D Sensing Technology som kan kartlägga objekt upp till 3 meter bort (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Vivo avslöjar innovativ 3D Sensing Technology som kan kartlägga objekt upp till 3 meter bort (video)

På Mobile World Congress som pågår i dagarna i Shanghai, presenterade Vivo en ny teknik som kan tredimensionellt kartlägga objekt upp till 3 meter bort. Det fullständiga namnet är TOF 3D-avkänningsteknik och använder Time of Flight-tekniken (även kallad TOF eller Tempo di Volo) för rekonstruera en bild i 3 dimensioner.

Kort sagt, sensorn avger ljuspulser som mäter den tid det tar för ljus att studsa bort från föremålet i fråga och gå tillbaka till sensorn. Praktisk tillämpning ger ansikts-, gest- och rörelseigenkänning, 3D-fotografering och Augmented Reality.

Vi har redan pratat om den här tekniken nyligen angående den hypotetiska implementeringen i tredimensionella skanningssystem i nästa iPhone-modeller. Vivo hävdar dock att dess lösning använder 300 000 sensorerett tal lika med 10 gånger det som används av Apples nuvarande TrueDepth Camera-system.

Enligt det kinesiska företagets påståenden, TOF 3D Sensing är också mer kompakt och flexibel, vilket gör det lättare att passa in i en smartphone.

Från videon som publicerats på YouTube kan du få en glimt av möjligheterna med denna teknik även om Vivos vice president, Alex Feng, sa att dess spridning öppnar dörrarna till olika möjligheter inom underhållningsbranschen.

Feng ville också påpeka att den som visades på MWC det är inte en prototyp. Faktum är att tekniken, även om den inte har alla de krav som krävs av industriella standarder, den har redan testats och kommer att implementeras snart. Hur snart och i vilket syfte är det ännu inte känt. Kanske kommer vi att kunna se det på nästa Vivo NEX?

Relaterade artiklar

Back to top button