Visual Studio Code – Bättre alternativ för programmering –

Vem som helst kan ladda ner Virtual Studio Code eftersom den är helt gratis, men utan tvekan är den designad för att användas av programmerare. Inom detta område hittar vi många andra bra alternativ för professionellt arbete, speciellt om vi är intresserade av att lära oss något om ett program utvecklat av Microsoft.

Virtual Studio Code, Microsofts programmeringsapp

Visual Studio Code (VSCode) är en gratis textredigerare med öppen källkod utvecklad av Microsoft som har blivit ett avancerat programmeringsverktyg med vilket du kan hantera källkoden för alla projekt och länkar i dess segment.

Den här redigeraren är multiplattform, så den kan användas på Linux, macOS och Windows, utbyggbar med tillägg och kan hantera hela kodbasen som en integrerad utvecklingsmiljö (IDE). Den är helt skriven i Electron, ett ramverk som Chromium och Node.js använder som sina skrivbordsapplikationer.

Men allt är inte bra i VSCode. Även om den här programvaran är öppen källkod, är den samma som med Chrome, och detta är vad Microsoft har inkluderat proprietära delar i kod- och datainsamlingsfunktionerna. Dessutom pratar vi om mjukvara som inte har låg minnesförbrukning, inte heller är särskilt lämplig för användare med liten erfarenhet och som har en Microsoft-etikett bakom sig, vilket många användare vägrar.

Kodredigeringsprogram som ett alternativ

Det är därför vi idag kommer att sätta ihop några av de bästa alternativen vi för närvarande kan hitta för Virtual Studio Code för att slutföra programmeringsuppgifter.

VSCodium, det närmaste VSCode-alternativet

Vi står inför en textredigerare med öppen källkod baserad på VSCode, men som behåller alla dess fördelar och erbjuder kompatibilitet med alla dess tillägg, så att vi kan ha uppleva liknande till Microsoft-verktyget. All Microsoft-telemetri och andra verktyg som C #-kodfelsökningen har också tagits bort, så vi får en renare applikation.

VSCodium

Denna utmärkta editor har inbyggt stöd för JavaScript, Git, TypeScrit och Node.js och är kompatibel med över 100 programmeringsspråk. Med dess hjälp kan vi felsöka koden direkt, och det tillåter syntaxmarkering. Genom att använda plugins kommer vi att ha stöd för C++, Go, Java, C #, PHP, Python, etc. Dess största nackdel är att den har begränsningar på uppdateringsnivån.

Vi kan ladda ner VSCodium gratis från Honest Sign-webbplatsen.

Sublime Text, ett komplett textredigeringsverktyg

Ett annat bra alternativ till VSCode är Sublime Text, programvara som har dykt upp som ett av de bästa alternativen för textredigering, speciellt lämplig för programmering med tanke på dess kompatibilitet med ett brett utbud av språk. Den har viktiga funktioner som förmågan att markera kod, hoppa över rader eller tecken, utföra uppdelningar och definiera olika syntaxer.

Interfaz initiala sublima

Detta program har ett helt anpassningsbart gränssnitt och innehåller 23 teman. Även om den här applikationen kan vara ganska komplex, kommer den att öka vår produktivitet när vi väl har gjort det. För att hjälpa oss har den kortkommandon och kommandon som gör att vi kan spara mycket på våra programmeringsuppgifter.

Sublime Text är en gratis Windows-, Linux- och macOS-kompatibel applikation som vi kan ladda ner det här programmet. från din sida. Den har också en betalversion designad för användare som vill få ut det mesta av alla dess funktioner.

Atom, en av de mest populära textredigerarna

Det är ett mycket populärt programmeringsverktyg bland textredigerare. Den är öppen källkod och gratis, och är kompatibel med både Windows, macOS och Linux. Det var designad för användning av alla typer av användare , även om de med mer avancerad kunskap kommer att ha störst nytta av detta.

Interfas atom

Denna editor är kompatibel med de vanligaste programmeringsspråken som JavaScript, C++, HTML och PHP. Dess funktioner inkluderar kontextuellt autoslutförande, autodetektering av språk och verktyg för syntaxmarkering. Det låter oss också använda olika paneler samtidigt, så det blir lättare för oss att organisera våra projekt i mappar.

Vi kan ladda ner Atom direkt genom att öppna den här länken.

Notepad ++, den idealiska redigeraren för att slutföra programmeringsuppgifter

En annan kraftfull redigerare som kan användas som ett bra alternativ till Virtual Studio Code eftersom vi kan göra alla typer av programmeringsuppgifter. Om det här programmet är något annat, så är det här hon enkelhet och lätthet, vilket gör att den kan användas på alla typer av datorer. Så att vi inte har några utvecklings- och programmeringsproblem erbjuder den kompatibilitet med olika språk som HTML, Pascal, C, C++ och andra.

Anteckningsblock plus plus

Denna programvara är skriven i C++ och använder Win32 API och STL för att förbättra hastigheten. Det erbjuder också bred kompatibilitet med plugins, både våra egna och de som skapats av tredje part, och vi kan till och med utveckla våra egna plugins.

Notepad ++ är ett gratis Windows-program med öppen källkod som vi kan ladda ner från den här länken.

Geany, en kraftfull redigerare och dessutom lätt

När det gäller att hitta vår editor som ett alternativ till Visual Studio Code, borde det vara mer än bara kraftfull , men det ska också sticka ut i det ljus och förbrukar få resurser, så programmerare kan använda det på alla typer av datorer. Denna applikation ger kompatibilitet med ett brett utbud av programmeringsspråk som Python, PHP, HTML, Java, etc.

Janie Menou Regissör

Bland dess olika verktyg kan vi markera att den har kodmarkering, kortkommandon, syntaxmarkering, XML- och HTML-tagg autokomplettering, kodkomplettering och en teckenlista. Dessutom har den plugins, autosave och filläsare, och inkluderar även stöd för andra Diff-konfigurationsfiler och SQL-filer.

Geany är ett gratis, öppen källkod, multiplattformsverktyg som kan laddas ner genom att klicka här.

Komodo edit, en programmeringsorienterad textredigerare

Vi hittar en programmeringsorienterad textredigerare som kan vara ett bra alternativ till Visual Studio Code eftersom den är enkel och lätt att använda. Den är kompatibel med populära programmeringsspråk som HTML, JavaScript, Python, PHP och mer. Den har verktyg som stavningskontroll, genvägar, makron för att skapa genvägar och mer.

Komodo redigera

Detta är ett program som gör att vi kan anpassa gränssnittet efter vår smak. När vi utvecklar vår webbplats med den här applikationen kommer vi att ha funktioner som kommer att vara mycket användbara för oss, såsom autokomplettering, ändringsspårning och flersektionsbearbetning. Dessutom kan vi förhandsgranska resultaten i vår webbläsare.

Komodo Edit är en gratis textredigerare med öppen källkod som är kompatibel med Windows, Mac och Linux. Vi kan ladda ner den från denna länk.

PSPad, en redaktör för att arbeta med flera dokument samtidigt

Nu pratar vi om en textredigerare för programmerare, som också kan fungera som ett alternativ till Visual Studio Code. Den har både ett enkelt och kraftfullt verktyg. Den stöder användningen av olika programmeringsmiljöer och språk som C, C ++, HTML, CSS, Python, etc.

PSPad textmeddelanderedigerare

Den har intressanta funktioner som möjligheten att arbeta med flera dokument samtidigt (MDI), textjämförelse, automatisk syntaxmarkering, stavningskontroll och inkluderar en fullständig HEXadecimal editor. Dessutom möjliggör den smart förhandsgranskning av HTML-sidor med Internet Explorer eller Mozilla. Firefox.

PSPad är en helt gratis applikation som vi kan ladda ner från den officiella webbplatsen.

Vilken editor ska du välja som alternativ till VSCode?

Som vi har sett har vi en bra uppsättning alternativ som vi kan använda som ett alternativ till Visual Studio Code om vi inte vill använda Microsoft-verktyget. När vi väljer mellan det ena eller det andra bör vi helst dra fördel av det faktum att de är fria att prova dem så att vi själva kan se vad som passar våra behov bäst.

När det gäller att rekommendera alternativ framför andra skulle det vara det VSCodium … Föga överraskande är det utvecklat med den kostnadsfria VSCode-mjukvaran, men med vissa delar borttagna och telemetri avstängd som standard. Således är det nästan helt sammanställt till den punkt där vi inte kommer att kunna märka några skillnader när det gäller Microsoft-programvara.

Relaterade artiklar

Back to top button