Vissa WOM-klienter rapporterar att de kan ansluta till Claro-operatörens 4G-nätverk i vissa delar av landet

För fem år sedan började WOM-operatören få tillgång till Claro Chiles operatörs 3G-nät så att dess kunder vid den tiden som inte hade utrustning som är kompatibel med deras AWS-nätverk kunde ansluta till ett alternativt nätverk till Movistars 3G.

Ungefär ett år senare var det Claro Chiles kunder som nu också kunde ansluta till WOM-operatörens 3G AWS-nätverk. I själva verket kan de för närvarande också ansluta till den lila operatörens 4G AWS-nätverk.

Men nu 2020 ser det ut som om vi kommer att ha en liten förändring mellan dessa två företag som helt klart kommer att gynna WOM-kunder.

Vi har redan fått tre rapporter från WOM-klienter som har kunnat ansluta till operatören Claro Chiles 4G-nätverkDe har till och med tillgång till 4G + -nätverket. Även om det bara finns tre rapporter är det fortfarande viktigt.

De första rapporterna dök upp i Facebook-communityn, 📶Operadores CL, där två användare började rapportera att de var anslutna till Claro-operatörens 4G-nätverk, eftersom de var WOM-klienter, och båda surfar med en ganska anständig hastighet.

Den tredje rapporten som jag fick idag via Twitter där vi också hade en WOM-klient ansluten till Claro-operatörens 4G-nätverk, som visas i följande skärmdump:

De tre rapporterna sammanfaller om en sak: Alla tre är inne regioner, särskilt i Rancagua, Pichilemu och Algarrobo.

Kommer det bara att vara test eller möjliggör WOM effektivt tillgång till Claros 4G-nätverk gradvis?

För närvarande kan vi inte bekräfta absolut någonting. I mitt personliga fall försökte jag ansluta till Claros 4G-nätverk från ett WOM-SIM (plan) och jag kunde bara ansluta till 3G-nätverket här i La Florida, Santiago, så det verkar som att saken skulle arbeta för nu i regioner, precis som WOM: s 4G + Intra-band.

Vill du testa om du kan ansluta till Claros 4G-nätverk från WOM?

iPhone

Du måste bara gå till menyn Inställningar – Mobildata, och där måste du utföra en manuell nätverkssökning. Det är mycket troligt att alla nätverk kommer att visas med namnet “WOM”. Stäng i så fall av Wi-Fi och testa från de sista nätverken i listan uppåt.

Det första “WOM” -nätverket är operatörens eget nätverk, så det är det enda som du kan ansluta till 4G. Om du försöker ansluta till andra “WOM” -nätverk i listan och den ansluter till ett 4G-nätverk, är det mycket troligt att du är ansluten till Claros 4G-nätverk. Om bara 3G-nätverk visas fungerar det inte för dig.

Android

Ladda ner appen “Net Monitor” gratis från Google Play och installera den. När du öppnar det ser det ut som om du är ansluten till WOM-nätverket, vilket är 730 09.

Gå nu till enhetens mobilnätverksinställningar och gör en manuell sökning efter nätverk. Här kommer de också att visas alla som “WOM”, så försök att ansluta från botten upp, den första kommer alltid att vara WOMs eget nätverk.

När du lyckas ansluta till ett 4G-nätverk öppnar du Net Monitor och det verkar som om du är ansluten till nätverket 730 03. Om så är fallet är du redan i Claros 4G-nätverk.

öga! Vi bekräftar ingenting, eftersom det bara kan vara tester i X-sektorer eller ett enkelt fel i nätverket.

Vi tackar och berömmer Sebastián Medina, Alejandro Conejera och Manuel Yávar för fångsterna!

Relaterade artiklar

Back to top button