VIOMI V2 Pro Review: En absolut främjad robotdammsugare

Allt oftare hör vi om robotdammsugare, hemautomation, dammsugare, Smart home och alla aspekter kopplade till dessa termer. Nu är dessa produkter inte längre ett mode, en trend, utan tvärtom har de nästan blivit “massa” för “alla”. Att tänka på att delegera allmän städning till en dammsugare som VIOMI V2 Pro är inte längre en utopi. Och jag förväntar mig att det med dagens robotdammsugare också skulle vara ett utmärkt val.

VIOMI V2 Pro recension

Unboxing

Denna dammsugare är utrustad med många tillbehör och det är tillåtet, nästan normalt, att vara så som V2 Pro gör så många saker. Inne i paketet hittar vi:

de robot dammsugare; hans laddningsbas, komplett med strömförsörjning och kabel; en reservborste (förutom den som redan är installerad under enheten);tre olika “containerlådor” för att sättas in i roboten, som utför tre olika funktioner som vi kommer tillbaka till senare; en “Klaff” komplett med tyg att genomföra tvättsessioner och en extra reservduk; ritualhandböcker.

Design och konstruktion

De Viomi V2 Pro en minimal design, typiskt för Xiaomi-produkter (om än här, vi pratar bara om samarbete), men stjäl ögat: enheten låter sig ses med smak, uppskattad i sin satengrå färg med svarta kontrasterande element. Stor uppmärksamhet också på detaljer: den centrala knappen, den enda knappen i hela enheten, innehåller nykter men samtidigt mycket ljusa lysdioder. Mycket särskilt är också det centrala “tornet”, som rymmer de olika lysdioderna för att kartlägga huset och läsa utrymmena.

viomi v2 pro täcka robot dammsugare

Interaktionsläget för byte och rengöring av behållaren inuti roboten är också mycket intressant: som för den första generationen, som vi granskade tidigare i år, är det från toppen av enheten möjligt att komma åt facket där roboten är inrymd. för damm eller vatten (igen om detta kommer vi tillbaka senare), helt enkelt genom att lyfta den övre “skivan” på gadgeten. Under det kommer vi faktiskt att hitta den behållare vi har bestämt oss för att använda och den praktiska borsten, som hittar plats i en ad hoc-urtagning.

viomi v2 pro täcka robot dammsugare

Det är just dessa detaljer som gör att vi omedelbart inser kvaliteten på VIOMI-robotdammsugaren: här talar vi inte om low-end, detaljerna ligger högst upp i intervallet.

På sidan hittar vi dock ett “stötdämpande” band för hälften av dess längd, med ett “öga” på grund av sensorn för att förhindra stötar, medan på baksidan har enheten ett stort luftintag för att tillåta resulterande flödesrengöring och de två stiften som ansluts till laddningsbasen.

Slutligen, längst ner har vi de två amorterade sidohjulen och den lilla centrala för riktning, den utbytbara borsten och den stora sugmunnen för faktisk rengöring. Sedan finns sensorn för hantering av ojämnheter, som därför undviker fall, och platsen för tillbehör, samt fäst- och frigöringsmekanismen för trasan för tvätt.

När det gäller dimensioner och vikt: roboten är stor 35,00 x 35,00 x 9,45 cm, med en vikt ca 3,3 kg.

programvara

I det här avsnittet har vi den andra stora skillnaden, efter uppmärksamhet på design och detaljer, med de billigaste och lägre dammsugarna (till exempel den nyligen testade DEENKEE): här hittar vi äntligen ett program som kan ge oss riktiga smarta funktioner. Jag hänvisar till det nu välkända Mi Home, som, som vi vet, fungerar mycket bra, och som också i det här fallet gör sitt jobb mycket bra.

Om jag måste hitta fel med VIOMI V2 Pro säger jag det saknas integration med Google Assistant och Amazon Alexa, som jag önskar att det fanns. Inte dåligt, men eftersom jag bara använde Xiaomi-applikationen kunde jag styra roboten i sin helhet och utan att utesluta någon funktion.

När enheten är associerad med applikationen kommer vi omedelbart att befinna oss framför skärmen genom vilken vi kan starta rengöringen genom att klicka på “Start”. Från den andra rengöringen och framåt kommer vi dock att ha möjlighet visa kartläggningen av vår lägenhet som V2 Pro har skapat: härifrån kan vi börja med att välja och byta namn på områden, bara lokalisera rengöring på vissa av dem, bestämma dammsugarens begränsade områden, se dess arbete, köra den på distans, återstående batteri, det rena kvadratmeter och all information som intresserar oss. Missa inte möjlighet att starta roboten på distans eller att ställa in städning vid en viss tidpunkt, kanske innan vi återvänder hem eller så snart vi åker.

Mi Home är mervärdet för dessa robotar och är absolut en av de största anledningarna till att det är lätt att rekommendera dem.

Det finns också en app direkt från företaget, som heter Viomi Robot: genom att installera den och para ihop hittade jag inte stora skillnader med Mi Home, om inte mindre grafisk vård och några mindre funktioner här och där. Konstigt dock att QR-koden i bruksanvisningen till denna V2 Pro hänvisar till Xiaomi-applikationen och inte till den “proprietära”.

Tekniska specifikationer

När det gäller de tekniska specifikationerna kan Viomi V2 Pro skryta med:

a batteri från 3300 mAh; a kraft från 33W med en sugkraft på upp till 2150Pa; a behållare från 600 ml för dammet, som de blir 560 ml när du placerar ”hybrid” -behållaren för tvätt, LDS-sensor med SLAM-algoritm för kartläggning och rengöring.

Drift

Vad översätts siffrorna vi just har sett till? I en heltäckande rengöring, bra gjort, autonom och ganska tillfredsställande. Från första gången gav Viomi V2 Pro mig en känsla av så mycket kraft och stor tillförlitlighet. All städning som jag har gjort har alltid varit av utmärkt standard utan att mitt ingripande någonsin varit nödvändigt. Sughastigheten kan ställas in på 3 nivåer genom applikationen: Låg (standard), Medium och Max.

Med bara den basen verkade resultaten för mig bättre än många av dess konkurrenter: smulor, hår, damm, de var aldrig ett problem. Även de olika golvytorna har aldrig översatts till mindre övertygande resultat. Robotens intelligens och dess smarta funktioner har undvikit “fel” vid rengöring eller problem som härrör från hinder: ja, dess hjul, verkligen större än genomsnittet, har gjort det möjligt för den att enkelt övervinna kablar, bilar glömda av barnbarn. mest olika platser och små föremål gömda i smala delar. Sammanfattningsvis, denna Viomi kan absolut lita på.

viomi v2 pro täcka robot dammsugare

Funktionen förtjänar en separat diskussion Mopp, det vill säga tvätt: det aktiveras genom två av våra handlingar, som båda är nödvändiga. Först och främst finns det ett behov av att byta behållare i dammsugarens övre del, gå från den för pulvret till hybridpulvret / vattnet eller till tanken endast för vatten. Sedan måste du ansluta en “klaff” till botten på roboten som integrerar rengöringsduken, på vilken behållaren kommer att droppa genom fyra hål placerade under dammsugaren. Resultaten i detta fall är mindre övertygande än aspiration. Låt oss vara tydliga att V2 Pro tvättar, och hur, men det har inte rengöringskraften hos traditionella metoder. Det kan inte jämföras med en hemmafru beväpnad med trasa och armbågsfett, så att säga, men för en mild rengöring är det bara bra.

Förbindelsen mellan roboten och dess bas är också förvånande: efter rengöring, även på ett avstånd på mer än 20 meter, återvänder roboten alltid lätt till sin laddstation. Förladdningens “manöver” är också trevligt: ​​V2 Pro kommer framifrån men tänds sedan på sig själv när laddningskontakterna placeras på baksidan.

Autonomi

Också när det gäller autonomi övertygar Viomi-dammsugaren: efter en rengöring på 37 kvm (cirka 1/3 av mitt hus) var batteriet över 60% medan det var 18% i slutet av samma. Totalt V2 kan rengöra i knappt två timmar medan den laddas dubbelt så mycket. Dessa är mycket bra siffror, särskilt jämfört med tävlingen.

viomi v2 pro täcka robot dammsugare

Under tvättfasen fann jag inte stora skillnader när det gäller autonomi jämfört med när jag bara använde dammsugaren för sug. Batteriets prestanda sjunker i stället, som det är logiskt att vara, när sughastigheten höjs, men jag upprepar att det absolut inte finns något behov av att göra detta.

Pris och slutsatser

Sammanfattningsvis, Jag kan absolut rekommendera denna Viomi V2 Pro: robotens prestanda är konsekvent, rengöringen är alltid utmärkt. De som letar efter en dammsugare för hemmet eller kontoret kommer inte bli besvikna alls, utan de kommer att hitta den produkt de ville ha. Jag rekommenderar det dock inte till dem som letar efter en högpresterande tvättrobot, för att det kanske blir nödvändigt att vänta på tredje generationen eller titta mot andra stränder. I alla fall, drygt 360 € levereras från Europa av Geekbuying, som kan köpas via den här länken, är enligt min mening verkligen ett utmärkt val med tanke på Black Friday eller jul.

[su_app]

Relaterade artiklar

Back to top button