vilket är mer motståndskraftigt? –

Idag upprepar vi en av de där jämförelserna som inte passar en känslig mage. A konfrontation den förstör “nästan” fullständigt två av de dyraste mobiltelefonerna du kan hitta på marknaden idag: den bästa smarttelefonen som Samsung någonsin har tillverkat, S21 Ultra, kontra den bästa Apple-telefonen, iPhone 12 Pro Max.

Följande video fokuserar på två maximal förmåga att falla från olika höjder , som stöder den förra brunnen, men ger en höjd av cirka 8 meter. Om magen är redo kan du ta en titt på nästa video.

Vad skyddar varje mobiltelefon?

Apple skröt om lanseringen av iPhone 12 för att ha den starkaste konkurrenten på marknaden, skyddad av Ceramic Shield. material skapat i samarbete mellan Apple och Corning, och tillgänglig endast på skärmens främre glas. Den använder nanokeramiska kristaller som är hårdare än de flesta metaller och även mer reptåliga. detta gör att den tål fall 4 gånger bättre.

Samsung Galaxy S21 lanserar för sin del Victus Gorilla Glass-skydd, som på pappret gör att telefonen tål fall på upp till 2 meter. Det bakre höljet är tillverkat av frostat glas och aluminium för att klara stötar bättre, medan ramen och kameramodulen är av metall.

Showdown utan vinnare

YouTube-kanalen EAP har genomfört detta omfattande test av tillförlitligheten hos de senaste flaggskeppen från Samsung och Apple. Historiskt sett har Samsung-smarttelefoner alltid varit bra motstånd medan Apple-telefoner är kända för sin bräcklighet. Hur är det med dina 2021-modeller?

V fallet De två smartphones på några meters höjd svarar perfekt, med några repor, men praktiskt taget inga estetiska defekter på kroppen. När höjden från vilken mobiltelefoner lanseras ökar förändras saker och ting.

När den kastas från baksidan iPhone 12 Pro Max helt sprucken av glaset som pryder dess bakre pärm. Men, Keramisk sköld överraskar lokalbefolkningen och främlingar genom att hålla skärmen intakt och fullt fungerande.

Saken förändras radikalt från Samsung Galaxy S21 … Bakstycket tål stötar utan att lämna repor tack vare användningen av en legering av aluminium och glas i sin tillverkning, men skärmen, som böjer sig runt kanterna, skadas tidigare än iPhone.

Vad är bra med det här testet?

Faktiskt inte tillräckligt. För oss alla, före eller efter nedförsbackar, kommer vår mobiltelefon att ramla ur fickan eller från bordet, men aldrig från en höjd av mer än 5 meter. De flesta ägare av Galaxy S21 Ultra eller iPhone 12 Pro Max kommer inte att behöva hantera gungor ovanför midjan, så det räcker med ett skyddande fodral för att undvika missnöje.

Relaterade artiklar

Back to top button