vilken ska du köpa? Rekommendationer och skillnader –

Två konsoler med felfri design

Låt oss börja från början. Ny design Xbox Series X och S-serien bara fantastiskt. Kanske beror allt på en väldigt personlig åsikt, men IMHO är de perfekta. De är idealiska eftersom de fortsätter att bibehålla kontinuitet jämfört med tidigare modeller, med raka linjer och en väldigt minimalistisk design, men ändå mer raffinerad med ett fylligare block utan för många kanter.

När det gäller Xbox Series S hittar vi en enhet som överraskar med sin storlek. Den är så liten att man aldrig skulle kunna tro att det här är en ny generations konsol, men sanningen är att den är det. Man bör komma ihåg att dess maximala inbyggda upplösning är 1440p, men som vi kommer att se senare kan en bra räddning vara tillräckligt för många användare.

Å andra sidan har vi en fantastisk X-serie. Och jag säger bra eftersom den är fantastisk, men inte lika stor som PlayStation 5. Dess monolitiska design är utan tvekan en av de mest fantastiska som någonsin setts på en konsol. eftersom den imponerar med dess estetik och allvar. Detta är ett team som byggdes för att erbjuda maximal grafikkraft, och det är här dess CPU och GPU / GRAFISK PROCESSOR konfigureras med 12 teraflops spelar in

Med X-serien kan vi spela i 4K med 60 fps, och vi kan också göra det i 4K med 120 fps i vissa titlar med mindre grafikbelastning och bättre optimerade. Detta är ett odjur som börjar demonstrera sina tekniska möjligheter direkt efter att ha slagits på, eftersom med viloläget aktiverat tar det oss bara ett par sekunder att komma till huvudmenyn.

X-serien eller S-serien?

På upplevelsenivå kommer båda konsolerna att erbjuda ungefär samma sak, men vissa aspekter måste övervägas eftersom, beroende på din konfiguration och dina krav, kan den ena konsolen passa dig bättre än den andra. Kort sagt, om du är en avslappnad spelare som har skärm inte mer än 50 tum och ta dig tid att ta ut de senaste versionerna på marknaden, Xbox Series S är det perfekta erbjudandet för dina behov.

Å andra sidan, om du vill hålla dig uppdaterad, njuta av den mest imponerande grafiken och ha ett stort antal spel installerade, är Series X modellen du letar efter. Och för att vara säker på detta finns det inget bättre än några jämförande prover.

Skillnader

Som du kan se på bilderna vi lämnar till dig nedan, finns Series X och Series S närvarande. skillnader i detaljnivå i samma spel när vi spelar i 4K-upplösning. Medan Series X erbjuder en ganska djup detaljnivå, saknar Series S mycket av skärpan i de flesta texturer. Anledningen är inget annat än en räddning som tillämpas av maskinen, eftersom den ursprungliga upplösningen som spelet skapas med är 1440p, så konsolen måste förstora bilden för att fylla i de återstående pixlarna tills skärmen når 4K. som du kopplade den till.

Detta är något som är väldigt märkbart för stora tum, så vi rekommenderar att du tar hänsyn till detta om du har en tv med en diagonal på mer än 50 tum i ditt hem.

Xbox x-serien Xbox S-serien
CPU AMD Zen 2 8-kärnig 3.8GHz & 3.6GHz SMT aktiverad AMD Zen 2 Octa Core 3.6GHz & 3.4GHz SMT aktiverad
GPU / GRAFISK PROCESSOR AMD RDNA 2
52 CU @ 1,825 GHz
AMD RDNA 2
20 CU @ 1,565 GHz
GPU-kraft 12.15 Teraflops 4 teraflops
SoC 7 nanometer att beställa 7 nanometer att beställa
Bagge 16 GB GDDR6, varav:
10 GB @ 560 GB/s
6 GB vid 336 GB/s
10 GB GDDR6, varav:
8 GB @ 224 GB/s
2 GB vid 56 GB/s
Indikator 4K @ 60fps, upp till 120fps 1440p @ 60fps, upp till 120fps
Minne 4 TB PCIe Gen 1 NVME SSD 4 GB PCIe Gen 512 NVME SSD
Expansionskontakt 1 TB kort 1 TB kort
Retro kompatibilitet Hundratals Xbox One-, Xbox 360- och Xbox-spel är tillgängliga sedan lanseringen. Bakåtkompatibel med Xbox-tillbehör. Hundratals Xbox One-, Xbox 360- och Xbox-spel är tillgängliga sedan lanseringen. Bakåtkompatibel med Xbox-tillbehör.
Optisk enhet 4K UHD Blu-ray Inte tillgänglig
Videoutgång HDMI 2.1 HDMI 2.1
Pris 499 euro 299 €

En annan aspekt som konsoler också skiljer sig åt i är lagringskapacitet. Series S kommer in på 512 GB (ungefär 100 GB mindre om du räknar vad operativsystemet tar upp), vilket i slutändan innebär ledigt utrymme för 3 eller 4 avancerade spel. Xbox Series X fördubblar kapaciteten och lämnar cirka 825 GB ledigt utrymme, vilket gör att många fler spel kan installeras.

Om du vill öka kapaciteten måste vi använda det officiella Microsoft-expansionskortet, som erbjuder 1 TB extra utrymme och kostar 249 euro. Detta är ett tillbehör som kommer att behöva köpas för om vi använder traditionella USB-hårddiskar kommer vi inte att kunna dra fördel av konsolens maximala hastighet och kommer att hindra oss från att installera nästa generations spel där.

Är det dags att köpa Xbox Series X | S?

Som vi sa kommer valet mellan en eller annan modell alltid att bero på dina behov. Beroende på din skärm och hur du tänker använda konsolen kan vi rekommendera den ena eller den andra, så du bör noga överväga när och hur du tänker spela med din nya konsol. En annan utmaning blir att hitta en prisvärd modell och det är att det idag är omöjligt att hitta ett lager av någon av de två modellerna och allt tyder på att nya enheter inte dyker upp förrän i juni.

Å andra sidan, i händelse av att du kan få en bortglömd konsol i ett varuhus eller välja en andrahandsmarknad, bör du också överväga spelkatalogen som finns idag. Halo Infinites försening lämnade båda Xboxerna utan föräldrar i en utgåva som bara var chockad av tredje part. Bristen på egna titlar överskuggade lanseringen av båda konsolerna något, och det var först nyligen som Medium röjde vägen något.

Men efter två månaders liv saknas fortfarande spelet som säljer konsoler, och kanske har Microsoft säkrat sin utmärkta Xbox Game Pass-tjänst. Det är bara om du är intresserad av att få tillgång till en stor katalog med spel (många av dem är tillgängliga med Xbox One) som att kombinera en tjänst med en konsol kan vara vettigt. Annars får du vänta.

Relaterade artiklar

Back to top button