Vilken iPad är bättre att köpa baserat på användning och användarprofil –

Med iPadOS är vilken iPad som helst nästan en dator.

Apple har utgett sig för att vara en fantastisk dator i flera år. I själva verket är detta inte fallet, även om detta inte bara är en marknadsföringsslogan, utan också en del av verkligheten att fler och fler saker kan göras med märkets surfplattor.

Det var 2019 när iPad splittrades från iOS för att anta sitt eget operativsystem: iPadOS, då kallat iPadOS 13. Det är sant att den, både funktionellt och estetiskt, fortfarande har ett mycket stort gemensamt band med iPhone och iOS , även om den har exklusiva funktioner som gör iPad-upplevelsen mer komplett och för den närmare datorn.

Ett exempel på ovanstående är möjligheten att ansluta externa tangentbord med hjälp av styrplattor och möss, eller möjligheten att ansluta externa lagringsenheter och bekvämt hantera filer. Möjligheten att interagera med video- eller fotoredigeringsappar och kontorsappar på en större skärm än iPhone är också ett argument för iPad. Och självklart kommer datorn alltid att vara mer avancerad, men faktumet att få tillgång till så många funktioner på en surfplatta är det minst slående och överträffar förväntningarna som denna produkt ursprungligen skapades med.

Bäst av allt, iPad Pro, men kanske överdrivet.

När det kommer till den bästa Apple-surfplattan bör vi utan tvekan gå vidare till iPad Pro-modellerna. Det finns ingen annan surfplatta från företaget som överträffar den i specifikationer, prestanda eller ens designframsteg, eftersom detta är en lineup som inkluderar estetiska nyheter för första gången som senare ärvs av resten av iPad. Det gör det dock inte perfekt för alla. Kommer någon att vara borta med denna iPad? Naturligtvis inte, men du kanske inte får ut det mesta av det och det kommer att tjäna dig med en av de billigaste iPads.

Vem är iPad Pro för då? Jo för ivrig iPad-användare någon som kan arbeta med det åtminstone större delen av sin tid, någon som är en professionell fotoredigerare, en grafisk redaktör som ser ett arbetsverktyg i Apple penna och en annan målgrupp som matchar den här “Pro”-profilen. Uppdateringsfrekvens 120 Hz är också en av de fantastiska exklusiverna på denna iPad som avsevärt förbättrar användarupplevelsen. Så det här LiDAR den senaste sensorn för dig som letar efter verktyg för förstärkt verklighet.

Det bör noteras att dessa iPads alltid är utrustade med en förbättrad version av chipsen som håller resten av iPaden, vanligtvis kallad bokstaven i slutet (A11X Bionic, A12X Bionic, A12Z Bionic, etc.). V prestanda i slutet av dessa tabletter är mycket högre än de andra, och därför har det visat sig göra svårare uppgifter än i resten. Också i disk vi finner ett plus över de andra, och når till och med en kapacitet på 1 TB minne.

De inkluderade också USB-C-port år, vilket förutom att ladda batteriet också ger ytterligare baudhastighet , vilket gör den kompatibel även med mycket kraftfulla externa lagringsenheter, vilket är osannolikt att vara möjligt med en Lightning-kontakt. Om vi ​​också tar hänsyn till hans tät frontdesign praktiskt taget utan ram, resultatet är en mycket färdig enhet.

iPad mini med en väldefinierad publik

Dessa iPads har hårdvara som, även om den inte är den mest kraftfulla, tenderar att ha den senaste generationens processorer och funktioner som är mer än acceptabla. Det tycker de dock inte om att ta vara på svåra uppgifter, inte för att de är oförmögna, utan på grund av sin storlek. Som namnet antyder är det så Apples minsta iPads och de har stora nackdelar för dem som vill få ut det mesta av skärmen. Det ger dock stora möjligheter tack vare sin kompakta storlek och fantastisk bärbarhet.

De är idealiska för konsumtion av multimediainnehåll oavsett om du är borta från hemmet med kollektivtrafiken, på stranden eller någon annan situation som denna iPad känner sig bekväm i. Men även hemma, att bekvämt kunna använda den i soffan, i sängen eller på bordet. V Apple Pecil-kompatibel den senaste generationen gör det också bra digitalt anteckningsblock för handskrivna anteckningar eller teckning.

iPad, perfekt för studenter och andra användare

Kanske är detta iPad, som täcker fler användarprofiler. Detta billig varumärke, och detta gör det redan mycket mer tillgängligt än resten. Dess komponenter är alltid något lägre än resten av modellerna, men de är fortfarande kraftfulla surfplattor för användning inom alla områden.

De kallas helt enkelt “iPad”, men utgivningsåret eller beskrivningen “för studenter” läggs vanligtvis till som ett suffix. Detta är just för att de är en mycket aptitretande enhet för dem, oavsett om de går på gymnasiet eller universitetet, eftersom de är idealiska, eftersom de har mer än acceptabelt Skärmstorlek för att läsa, understryka och studera anteckningar och för att skriva dem med tangentbordstillbehör. eller till och med den första generationens Apple Pencil. Förutom att dra nytta av hela appens ekosystem är App Store inriktad på studentanvändning.

Den stannar dock inte bara i klassrummet utan är också idealisk för kravlösa användare som letar efter ett verktyg i det med vilket de kan komma åt alla typer av professionella funktioner utan att förlora tyngdpunkten på fritid som det tillåter att konsumera innehåll. multimedia eller videospel.

IPad Air är en fantastisk sweet spot

Av vad man har sett hittills är iPad den som markerar ingångsområdet för Apples surfplattor och iPad Pro är den som avrundar den som bäst, med undantag för “mini” med sin bestämda marknadsnisch . Bland annat hittar vi iPad Air – enheter som ärver de mest enastående egenskaperna från tidigare generationer av Pro, som inte längre är lika relevanta, utan alltid erbjuder förbättringar jämfört med den elevfokuserade modellen.

Det kanske inte är idealiskt för tunga uppgifter som videoredigering, för i slutändan levererar Pro alltid mer flyt, men den är fullt kapabel till det och ger mer än tillräckligt. prestanda för sporadisk användning i så tunga uppgifter. Dess processorer är vanligtvis av den senaste generationen, men inte i sin bokstavsförstärkta version, som är fallet i sina äldre bröder.

I de senaste versionerna av iPad Air kan vi hitta helskärmsdesign den är väldigt lik Pro-modellen. Detta är den perfekta enheten för dem som vill ta en ny titt på den med bättre prestanda än nybörjarmodellen, men utan behov av lika mycket kraft som Pro, och naturligtvis till ett mer konkurrenskraftigt pris. det kan göra det sött även för studenter som vill ha mer än bara en basmodell.

Det faktum att han också tillade USB-C-kontakt den senaste generationen gör den mycket mer komplett än de billigare modellerna och även tidigare generationer av denna iPad Air. Faktum är att det kan sägas kannibalisera iPad Pro på något sätt, eftersom allmänheten som har varit på neutralt territorium redan kan hitta sin perfekta surfplatta.

Relaterade artiklar

Back to top button