Vilka tjänster kan sakta ner din internetanslutning –

När vi surfar på Internet vill vi alla att anslutningen ska fungera korrekt. Vi vill ha bra hastighet, låg latens, stabilitet och inga stillestånd. Detta är dock inte alltid möjligt. Det bör noteras här att de kan påverka olika faktorer som installationen av nätverket, utrustningen vi använder, systemet, programmen … I den här artikeln kommer vi att se att tjänster eller applikationer kan sakta ner internet och påverkar navigeringen.

Vad kan påverka internethastigheten

Det finns vissa program och tjänster som vi använder i vårt dagliga liv som kräver bättre Internet anslutning … Alla kommer inte att behöva samma resurser, och det kan också vara ett problem när vi försöker utföra en viss åtgärd med vår anslutning, och samtidigt finns det andra verktyg som använder den.

Molntjänster

Otvivelaktigt med hjälp av molnet har ökat markant de senaste åren. Vi har fler och fler tjänster för att lagra innehåll, överföra det till tredje part, skapa säkerhetskopior … Utbudet av möjligheter är mycket brett.

Kom dock ihåg att den här typen av applikationer också kan sakta ner din internetanslutning. Det kan till exempel påverka oss om vi har automatiska säkerhetskopieringar inställda. Jag laddade upp tungt innehåll till molnet och det skulle logiskt sett påverka hastigheten.

Filuppladdning

Tänk också på att ev ladda ner filer från internet kan påverka anslutningen. Exempel inkluderar användning av P2P-applikationer eller nedladdning av torrents. Om vi ​​använder dessa media från andra datorer kan det avsevärt påverka kvaliteten på hela nätverket. Det betyder att om vi vill att uppkopplingen ska fungera så bra som möjligt undviker vi att ladda ner stora filer eller använda den här typen av tjänster.

Högkvalitativ strömmande videouppspelning

Naturligtvis ska vi också nämna reproduktionen strömmande video … Detta är väldigt vanligt idag då vi har ett stort antal plattformar tillgängliga. Vi pratar till exempel om Netflix eller YouTube.

Om vi ​​använder någon av dessa tjänster för att titta på ett TV-program, en film eller någon annan video, kommer nätverkets prestanda att påverkas. Om vår bandbredd är begränsad kan vi få problem med att navigera korrekt eller använda andra program.

Videosamtal

Något liknande kunde ha hänt videosamtal … Det är också en typ av tjänst som blir viktigare och viktigare nu för tiden. Många användare kommunicerar på detta sätt med vänner eller familj.

Observera att vi sänder och tar emot videor. Beroende på dess kvalitet kan det också påverka internethastigheten. Därför är det viktigt att alltid undvika hastighetsproblem när du använder denna typ av verktyg.

Uppdatering pågår

En annan fråga att tänka på är automatisk uppdateringar. Låt oss säga att Windows uppdateras när som helst. Detta kommer att förbruka mycket resurser. Detta kan påverka din internethastighet och sakta ner din anslutning om din bandbredd inte är bra.

Detta är alltså några tjänster som kan sakta ner din internetuppkoppling. Det är viktigt att vi tar hänsyn till detta om vi vill att anslutningen ska vara optimal och inte orsaka några problem.

Relaterade artiklar

Back to top button