Vilka mobiltelefoner har tappat mest i värde 2020? –

En av de viktigaste frågorna som många ignorerar när de köper en mobiltelefon är möjligheten att sälja den vidare. Av denna anledning räcker det inte att veta vilka smartphones och vilket märke de tappar snabbast på bara ett år. Varje år orsakar utvecklingen av marknaden vissa smartphones värderas mer än andra … Hur är det efter utgången av 2020?

Mobiltelefonförsäljningssajt BankMyCell har spårat andrahandsvärdet för 310 enheter under de senaste månaderna och upptäckt att under de senaste två åren Android räckviddsgränser minskar dubbelt så mycket som iPhone … Med tiden minskar klyftan ytterligare, för efter fyra år tappar iPhone i genomsnitt 66,43 % av sitt ursprungliga återköpsvärde jämfört med Android, som fortfarande är 81,11 %.

Iphonen, mobiltelefonen som sjunker minst

Med åren är de telefoner som kommer att tappa minst i värde iPhones. Apples produkter är de “dyraste” produkterna man kan hitta i second hand-butiker och inte ens förra årets modeller har sjunkit särskilt mycket i pris varken på Amazon eller hos stora telefonidistributörer.

Rapporten nämner de bästa förra årets Apple och Samsung till exempel. Nio månader efter lanseringen av Samsung Galaxy S20 Ultra var återköpspriset -64,71 % av dess ursprungliga värde. Som jämförelse, under samma nio månader sedan lanseringen förlorade iPhone 11 Pro Max 32,22 % av sitt ursprungliga värde.

Men inte alla Apple-modeller presterar lika bra som 2020 iPhone SE, som har tappat i genomsnitt 38,32 % av sitt andrahandsvärde på åtta månader. Trots detta, Apple fortfarande mobilt varumärke som tappar minst i värde över tid

Om du har en HTC, dåliga nyheter

Tar mitten, mellanområdet Android-telefoner under 400 euro förlorar hälften av sitt växlingsvärde på bara ett år. Mobiltelefonägare Samsung, Motorola, LG, HTC och Google ser att deras enheter sjunker med 52,61 % under det första året, 73,61 % under det andra året, 85,15 % under det tredje året och 94,90 % under det fjärde året.

Låt oss hoppas att det värsta märket är: HTC

Tillverkaren har tappat en stor marknadsandel under det senaste decenniet, och nu tappar företagets smartphones i genomsnitt 53,08 % mellan januari och december 2020. HTC U11 Life är den smartphone som tappar mest värde, med 81,82 % värdeminskning.

Med dessa data kan man se det telefoner som minskar minst över tiden , följt av Apples iPhone-, LG- och Nokia-terminaler, följt av Samsung, Google Pixels, Sony Xperia och Motorola-telefoner. … Märkligt nog fortsätter Blackberry att dyka upp på listan att vi saknar kinesiska märken som Huawei, OPPO eller Xiaomi. Faktum är att dessa studier utförs av amerikanska företag.

Källa> BankMyCell

Relaterade artiklar

Back to top button