Vilka misstag man aldrig gör när man surfar på Internet –

Allt du inte bör göra när du surfar på Internet

I många fall ansluter vi till Internet från osäkra enheter, över osäkra nätverk, med föråldrade program … Vi kan också göra misstag som hotar vår integritet och säkerhet. Därför är det bekvämt att veta allt som inte kan göras, åtminstone de viktigaste punkterna, och samtidigt inte ha problem.

Bläddra i osäkra nätverk utan skydd

Ett av de vanligaste misstagen som användare gör när de ansluter till Internet är att surfa från offentliga nätverk utan något skydd. Vi pratar till exempel om Wi-Fi, som vi kan hitta i ett köpcentrum, på flygplatsen eller på någon offentlig plats. Vi vet verkligen inte vem som kan ligga bakom detta nätverk.

Vårt råd i dessa fall är att använda VPN … På så sätt är anslutningen krypterad och vi kommer inte ha några problem som kan avslöja personuppgifter. Vi har många program till vårt förfogande. Dessutom, om vi inte kan använda dem, är det absolut nödvändigt att vi inte loggar in och skickar konfidentiell information.

Använd Wi-Fi-públicos con securidad

Har föråldrad utrustning

Detta är också en allvarlig nackdel med att använda föråldrade enheter surfa på internet. Här måste vi specificera både utrustningen vi använder för att ansluta (som en dator eller mobiltelefon) och routern vi ansluter till.

Det är mycket viktigt att ha de senaste versionerna. I många fall dyker det upp sårbarheter som kan utnyttjas, vilket äventyrar vår integritet och säkerhet. Vi bör alltid ha de senaste versionerna till hands.

Dåligt konfigurerad router eller åtkomstpunkter

Det måste vi naturligtvis också ha router eller åtkomstpunkt som vi använder för att ansluta (som en repeater eller PLC-enhet) korrekt konfigurerad. Detta är mycket viktigt för att undvika inte bara krascher och prestandaförsämring, utan även säkerhetsproblem.

Vi måste ställa in allt på rätt sätt, med alla funktioner vi behöver redo att användas, samt olika alternativ som kan hjälpa oss att upprätthålla säkerheten. Det är till exempel viktigt att veta om kortet är 5 GHz och att ställa in det korrekt.

Använder osäkra program

Ett annat misstag som många användare gör är att använda osäkra applikationer för navigering. I grund och botten talar vi om webbläsaren, som är nyckelprogrammet för den. Om vi ​​till exempel använder Google Chrome eller Mozilla Firefox för att nämna några av de mest populära, måste vi se till att de är uppdaterade, att de inte har farliga tillägg och att de är välkonfigurerade.

Utan tvekan är detta ett mycket viktigt verktyg i vårt dagliga liv. Detta innebär att vi måste använda tillförlitliga program som inte under några omständigheter riskerar vår data. Detta är också en av anledningarna till det långsamma internet.

Sunt förnuftsfel

Men utan tvekan får vi inte ignorera sunt förnuft … Vi får aldrig göra misstag som påverkar utrustningens säkerhet och funktion. Här ska vi inte bara nämna något specifikt, utan också tala generellt.

Till exempel är det ett fel att ladda ner en fil eller ett program från en opålitlig sida. Det är också ett misstag att ladda ner filer som vi får via post eller e-post, eller öppna en länk, utan att veta om det verkligen är något tillförlitligt eller inte.

Så det här är några av de frågor som vi måste ta hänsyn till. Några viktiga misstag att undvika när du surfar på Internet. Målet är att se till att allt fungerar korrekt, att det inte finns några sårbarheter som kan utnyttjas av en angripare för att stjäla vår data eller störa dess normala funktion.

Relaterade artiklar

Back to top button