Vilka förändringar behöver göras för att internet ska fungera snabbare –

Vad du ska göra för att förbättra din internethastighet

Vi kan säga att det finns ett antal element som är nödvändiga för Internet för att fungera bra … En av dem är en operatör vi har anlitat som ska förse oss med nätet. Installationen vi har kommer också att vara väsentlig: kablar, router, accesspunkter … Men utan tvekan något som kan vara avgörande för själva systemet och enheten vi använder för att ansluta.

Här kan vi ändra några parametrar eller ta hänsyn till vissa rekommendationer som är enkla att implementera och med det enda syftet att uppnå högre internethastighet så att du kan surfa med många garantier.

Sök efter systemhot

En av de åtgärder som vi kan ta hänsyn till och som är väldigt lätta att utföra är söka efter hot i systemet. Vi kan använda ett av de många antivirus som finns på nätverket. På så sätt kan vi minska risken för att skadlig programvara kommer in i din dator, vilket kan påverka dess funktion.

Därför är ett av tipsen för att förbättra din internethastighet att söka efter hot. Det finns många typer av skadlig programvara som kan störa din dator och även sakta ner din anslutning.

Stäng bakgrundsappar

Bakgrundsapplikationer förbruka resurserna för både själva enheten och nätverket. Vi skulle kunna tvinga program att öppna och utbyta data utan vår vetskap. Detta kan vara mycket skadligt om anslutningen är svag.

Vi råder dig att gå till aktivitetshanteraren och kontrollera vilka applikationer som kan använda Internet för tillfället. Om vi ​​ser att det finns en som kan bromsa upp anslutningen mer än nödvändigt kan vi alltid stänga den.

Ändra Wi-Fi-räckvidden

Vi kan också göra en liten ändring av uppkopplingen, vilket kan vara ett steg framåt för att uppnå hastighetsförbättringar: ändra räckvidden vi är anslutna till via Trådlöst nätverk

Som du vet kommer moderna enheter att tillåta oss att ansluta till både 5 GHz- och 2,4 GHz-banden. Det första alternativet ger bättre hastighet, men är känsligare för avstånd. Å andra sidan låter den andra oss ansluta längre bort från routern. Det kan vara intressant att ändra intervallen beroende på fallet.

Uppdatera drivrutiner

Vi kan också överväga uppdatering av drivrutiner för nätverkskort … Detta är mycket viktigt för att uppnå optimal prestanda, samt för att eliminera eventuella säkerhetsproblem som kan finnas och påverka internethastigheten.

Ändra DNS

Å andra sidan kommer databasen med Internetanslutningar att vara DNS-servrar vad vi använder. Detta kan innebära att hastigheten för att öppna en webbsida i webbläsaren är snabbare eller långsammare. Vi kan ändra de som följer med operatören som standard och använda andra av de många tillgängliga.

I slutändan är det här några av de förändringar vi kan göra för att förbättra internethastigheten. Vi kan bara omsätta detta i praktiken i vårt team och på så sätt kontrollera om vi faktiskt ser en förbättring.

Relaterade artiklar

Back to top button