Vilka egenskaper bör ett bra webbhotell ha –

Hur bra värdskap ska vara

När vi ska anlita en hostingleverantör måste vi vara väldigt noga med vad den erbjuder, vilka egenskaper den har och om den faktiskt kommer att tjäna det vi letar efter. Detta är vad som händer med alla typer av tjänster eller plattformar som vi kommer att anlita nu för tiden. Vår sajts server kommer att vara nyckeln till att få allt att fungera korrekt.

Bra teknisk support

En mycket viktig punkt att tänka på när du anställer ett webbhotell är att ha en bra teknisk support … Användare är ibland omedvetna om denna funktion, men det bör noteras att det är viktigt.

Problem kan uppstå när som helst. Vi kan ha svårt att sätta upp en server, kraschar när vi startar vår hosting, eventuella tvivel … Bra teknisk support kan hjälpa oss att lösa dessa initiala problem, och alla servrar vi kan hyra är inte skapade lika.

Det bör noteras att det finns teknisk support via telefon, mail, chatt … Även möjligheten att det är 24 timmar, eller åtminstone tar det inte lång tid att erbjuda ett svar. Till exempel kan vi hitta en underhållsbiljett på en timme.

Tänk på tillgängligt utrymme

Säkert, tillgängligt lagringsutrymme kommer att vara nyckeln när du väljer ett webbhotell. Vi kan hitta många skillnader här, och vi måste fundera över vilka behov vi behöver för att kunna välja det alternativ som bäst passar det vi letar efter.

Det tillgängliga utrymmet kommer att vara den maximala kapacitet vi kommer att ha för att rymma allt innehåll. Det är här vi kommer att spara webbplatsfilerna där vi laddar upp bilder och videor för besökarna att komma åt.

Foros för webbhotell

Tillgänglig bandbredd

Men det är inte bara det tillgängliga värdutrymmet som spelar roll, utan även bandbredden. Detta månatlig övergångsavgift … Det består främst av de möjligheter som vårt hosting behöver för att kunna skicka och ta emot data.

Här måste man se på det på två olika sätt: allt innehåll som vi ska ladda upp till servern, och även allt som besökarna laddar ner. Till exempel, när en användare går in på en webbplats, laddar han in bilder, text, plugins som vi har … Men också varje gång vi laddar upp innehåll till vår webbplats använder vi den bandbredden.

Begränsning av e-postkonton

E-post är ett flitigt använt kommunikationsmedel av både privata användare och företag. Om vi ​​ska skapa en webbsida är det väldigt viktigt att tänka på vikten av e-post.

Nu kommer inte alla webbhotell vi har till vårt förfogande att erbjuda e-postkonton. Också i många fall finns det begränsningar. Därför, om vi ska göra vår webbplats professionell och vill ha e-postkonton, måste vi kontrollera de möjliga begränsningarna och välja det bästa alternativet.

Vilken kontrollpanel använder du

Kontrollpanelen är det viktigaste kontrollelementet på vår webbplats. Det är viktigt att vi använder ett webbhotell som använder en snabb, intuitiv kontrollpanel som gör att vi enkelt kan göra ändringar och som dessutom används flitigt så att vi enkelt kan hitta information på Internet.

En av de mest populära är CpanelPlesk är också mycket populär. Vi måste välja servrar med en kontrollpanel som de vi nämnde och därmed ha mer kontroll över vår webbplats.

Har obegränsade domäner och underdomäner

En annan intressant punkt som vi måste ta hänsyn till är möjligheten att ha ett obegränsat antal domäner och underdomäner. Detta är användbart om vi till exempel ska skapa en webbutik och vill ha olika underdomäner för flera sektioner.

Tänk på att inte alla webbhotell tillåter oss att ha flera domäner och underdomäner, än mindre obegränsat. Därför är det intressant att känna till denna aspekt innan du väljer ett alternativ.

Vilka säkerhetsåtgärder bör hosting ha

Säkerhet är en mycket viktig faktor att ha i åtanke på alla nivåer. När det kommer till webbhotell är detta också viktigt. Vi måste alltid försöka skydda vår sida och inte ha några problem. Vi kommer att visa dig några säkerhetsåtgärder när du hyr en server.

Brandväggsskydd

Ett sätt att skydda vår webbplats från attacker med skadlig programvara är att brandväggsskydd verktyg. Vanligtvis kan oidentifierade Wi-Fi-hotspots och andra nätverk som vi kommer åt med vår utrustning från opålitliga källor skada enheten.

Att ha brandväggsskydd bidrar också till att förbättra säkerheten för en webbsida genom att blockera den här typen av attacker och utlösa varningar. I grund och botten handlar det om att endast tillåta säkra anslutningar och blockera de som kan vara farliga.

DDoS-skydd

A DDoS-attack kan slå ut vår sida. Detta kan leda till att besökare tappas under en viss tid, vilket också leder till ekonomiska förluster. En webbplats som har en viss synlighet och betydelse i nätverket kan bli föremål för den här typen av hot.

Att ha webbhotellet skyddat mot DDoS-attacker undviker alltså allvarliga problem. Du kan hjälpa oss att hålla vår webbplats säker och därigenom minska risken att den blir otillgänglig för våra besökare.

Aumento de ataques DDoS

Säkerhetskopieringar

Säkert Säkerhetskopiering väldigt viktigt. Informationen på vår webbplats är viktig och dess förlust kan orsaka stor skada för ditt företag. Säkerhetskopiering av all din information kan hålla dina filer säkra, så även om vi förlorar vår sida av någon anledning kommer vi att ha ett mycket effektivt sätt att återställa data från en molnsäkerhetskopia.

Söker efter hot

Ett webbhotell kan ha verktyg för att söka efter hot … På så sätt kommer vi att upptäcka eventuella skadliga filer som kan skada vår webbplats och äventyra sidans korrekta funktion, såväl som besökarna själva. Något som i slutändan kommer att skada nätverkets rykte.

Manuell återställning

Undrar också vad webbhotellet har manuell omstart … Ibland kan problem uppstå som påverkar prestandan och som enkelt kan lösas genom att starta om servern. Inte alla tillåter användaren att göra detta manuellt.

Kort sagt, detta är några av nycklarna vi bör tänka på när vi anlitar ett webbhotell. Som vi kan se är upprätthållande av säkerheten också viktigt för optimal prestanda och frånvaro av problem.

Relaterade artiklar

Back to top button