Vilka är vanliga knep cyberkriminella använder för att öppna e-post –

Knep för offret att öppna brevet

En angripare kan inte injicera skadlig programvara i ett e-postmeddelande genom att bara skicka det. För att det ska bli framgångsrikt, för att det verkligen ska infektera systemet, behöver det interaktion med offret. Du måste hitta ett sätt för den användaren att öppna ett e-postmeddelande, komma åt en länk eller öppna en fil.

För att göra detta bygger de på social ingenjörskonst. Den består huvudsakligen av lura offret tror att de kommer åt legitim e-post. Användaren tror att ingenting kommer att hända och att han till och med behöver öppna detta e-postmeddelande för att kunna utföra någon åtgärd. Låt oss se vilka grundläggande tekniker cyberbrottslingar har använt i praktiken på sistone. Vi måste alltid använda e-post säkert.

Problem med ditt konto

Ett av de mest använda knepen av hackare är att skicka ett e-postmeddelande om att det finns kontoproblem … Detta kan vara en varning om ett fel i själva e-postkontot, såväl som alla andra konton i en annan tjänst.

Offret kommer att få detta e-postmeddelande och blir alarmerad när de ser ett “problem med ditt konto”. Du undrar vad det är, och du kanske märker behovet av att öppna brevet för verifiering. Detta är hur angriparna kommer att uppnå sitt mål genom att öppna det med detta lockbete.

Du har blivit utvald att ta emot en utmärkelse

Klassisk. Detta är ett budskap som har använts i många år men som fortfarande finns kvar. Inte bara att försöka få offret att tro att de har vunnit pris- men även till exempel en bonus eller rabatt på en av de mest använda e-handelsplattformarna.

De kastar en krok där de anger i ämnesraden att vi vunnit något, bara för att vi ska kunna öppna detta brev. Inuti kommer vi med största sannolikhet att hitta en länk som omdirigerar till en bedräglig sida eller bilaga som innehåller skadlig programvara.

Vi behöver information

Ett annat akut problem är problemet informationsförfrågan … Angripare skickar ett mejl och ber om information till offret. De efterliknar vanligtvis en populär tjänst eller plattform. Du kan till exempel nämna Amazon, Netflix, eBay, PayPal …

Vad de gör är att få uppmärksamhet genom att påpeka att de behöver lite data för att undvika problem med att använda den här tjänsten. Offret kommer att öppna ett e-postmeddelande för att undvika att kunna logga in på Netflix, Amazon eller någon annan plattform.

Underhåll

Begäran att öppna ett mejl för information om Underhåll vår utrustning eller vårt konto är ett annat av dessa mycket vanliga knep. De kan återigen använda tjänster som är mycket populära och därför har större chans att lyckas.

De använder offrets namn

Ett knep som också är flitigt använt och mycket framgångsrikt är att skicka ett mejl med offrets namn … För att göra detta behöver de en förundersökning för att ta reda på vad det är. På så sätt gör de att offret litar mer när de får ett e-postmeddelande för deras räkning snarare än ett vanligt.

I slutändan är detta några av de knep som hackare använder för att smyga e-postattacker. Vi måste alltid använda sunt förnuft och undvika misstag som att ladda ner filer eller öppna länkar.

Relaterade artiklar

Back to top button