Vilka är de största säkerhetsriskerna med att använda Facebook? –

Säkerhets- och integritetsrisker vid användning av Facebook

Om vi ​​pratar om ett mycket populärt socialt nätverk, så är detta Facebook … Den har miljontals användare över hela världen och är också en av de mest populära i Spanien. Detta gör att hackare kan rikta in sig på exakt här, eftersom de riktar sig dit de har störst chans att lyckas.

Det finns ett antal huvudrisker som vi vill visa för att förbättra säkerheten för Facebook och undvika problem. Det finns många hot när man använder detta sociala nätverk och vi måste alltid vara vaksamma.

Bedrägeri

Utan tvekan är en av de största riskerna med att använda Facebook Bedrägeri … Detta är främst en bluff som visar sig i form av rabattkuponger, erbjudanden och eventuella förmåner vid köp av en produkt eller registrering på en webbplats.

De tenderar att utge sig för legitima affärer, intressanta tjänster och populära. På så sätt drar de till sig offrens uppmärksamhet. Det kan till exempel vara ett meddelande som visar en rabattkod för Amazon, en mycket använd plattform som kan användas för att bluffa.

I allmänhet talar vi om någon bluff det kan ske via sådana sociala nätverk, men Facebook är en av de mest använda för detta.

Dåliga inställningar för säkerhet och integritet

I själva det sociala nätverket kommer vi att kunna anpassa vissa sektioner relaterade till säkerhet och integritet … Detta är till stor hjälp för att skydda vår data och förebygga problem. Felkonfiguration som att trycka på en sektion och lägga upp vår profil kan dock allvarligt äventyra oss.

Det gör att även Facebooks säkerhets- och integritetsinställningar kan vara en risk som måste beaktas. Vi måste alltid optimera integriteten för vårt konto och förhindra all åtkomst till innehåll.

Tredjepartsapplikationer

Vi kan länka många tredjepartstjänster och applikationer för Facebook. Detta är användbart om vi vill underlätta åtkomsten, men det kan också utgöra en risk för vår integritet. Därför är det viktigt att hålla ett mycket vakande öga på vad vi kommer att associera med vårt konto.

Att ansökan är bunden innebär att vi ger tillstånd till åtkomst. Vi kommer att få en tredje part att läsa vår data och i slutändan få viss kontroll över informationen vi kan dela.

Bot-profiler

Utan tvekan bot-profiler är en mycket viktig fråga på Facebook och andra sociala nätverk. Dessa är falska användare som kan utge sig för att vara en legitim person eller organisation. Hackare använder dem för att skicka spam och utföra vissa attacker.

Vi bör alltid undvika att lägga till dessa konton. Det är viktigt att begränsa åtkomsten och se till att ingen kan registrera vår data och därmed äventyra integriteten för det sociala nätverkskontot.

Relaterade artiklar

Back to top button