Vilka är de största misstagen när du använder en lösenordshanterare –

Misstag vid användning av nyckelansvariga

Vi använder otaliga onlinetjänster och plattformar idag. Vi pratar om sociala nätverk, bankkonton, e-post, registrering på internet … Om vi ​​gör allt rätt måste vi ha ett unikt lösenord i var och en av dem, som också måste uppfylla motsvarande krav för att komma i fråga. säker.

Hur hanterar vi allt detta? Logiskt sett skulle det vara svårt att komma ihåg alla dessa lösenord, speciellt i förhållande till de tjänster vi använder minst. Det är där nyckelchef ingår. Genom att helt enkelt känna till huvudlösenordet kan vi komma åt alla andra och lagra dem på en säker plats.

Problemet är att du ofta kan hitta misstag gjorda av användare … De litar på sina lösenord till vilken tjänst som helst, och detta är också en extra risk. Av denna anledning kommer vi att visa dig några av de viktigaste misstagen som bör undvikas i en lösenordshanterare för att hålla din integritet och säkerhet i ordning hela tiden.

Använder ett svagt lösenord

Utan tvekan är ett av de största misstagen när man använder lösenordshanterare att använda huvudnyckel det är inte tillräckligt säkert. Det handlar om nyckeln som låter alla andra komma in. Den måste vara helt säker och inte tillåta någon att komma in.

Vissa användare litar på lösenordshanteraren i en sådan utsträckning att något lösenord att de är lätta att komma ihåg och därför får tillgång till. Detta kan dock betyda att angriparen bröt den enkla nyckel som vi genererade.

Återanvänd lösenord

Ännu ett allvarligt misstag. Om vi ​​använder en lösenordshanterare ger detta oss större frihet att skapa komplexa och unika nycklar för alla tjänster och plattformar som vi ska använda. Det fel att använda samma lösenord på flera ställen samtidigt som den så kallade dominoeffekten kan uppstå, vilket i princip innebär att om en blir stulen kan de logga in på andra konton där vi använder samma.

Därför är ett viktigt tips att aldrig återanvända lösenord. Vi bör alltid skapa unika nycklar som vi enkelt kan hantera med dessa typer av program. På så sätt kommer vi att hålla alla register säkra.

Brist på tvåstegsverifiering

Även om lösenordet är väldigt, väldigt starkt, innehåller bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken som gör det riktigt starkt, vissa sårbarhet kan alltid uppstå och avslöjas.

Därför är det mycket viktigt att ha tvåstegsverifiering. Detta lägger till ett extra lager av säkerhet som gör att vi alltid kan skydda våra nycklar. Även om angriparen får reda på vad det är, kommer det att ta ett andra steg för att komma in. Det kan till exempel vara en kod som vi får via SMS.

Var alltid inloggad

Alltid vara med nyckelhanterarens session startade kan vara ett säkerhetsproblem. Många av dem har webbläsartillägg och gör att vi enkelt kan komma åt en webbsida och automatiskt ange ett lösenord.

Vad händer om någon får tillgång till vårt team? Automatiskt när han är inloggad på denna nyckelhanterare kan han logga in på våra sociala nätverk, e-post eller någon annan plattform som vi använder.

Välj en opålitlig nyckelhanterare

Detta är också ett misstag välj valfri lösenordshanterare … Vi har ett brett utbud av alternativ till vårt förfogande. De är tillgängliga för alla typer av enheter, de är multiplattformar, vi kan även hitta dem både betalda och gratis.

Vårt råd är att alltid välja en pålitlig sådan som uppfyller de relevanta kraven. Vi kan söka information på Internet, analysera den föreslagna säkerheten och kontrollera om vår data alltid är säker.

Ha lösenord på flera platser

Ett annat vanligt misstag, även om det inte är direkt i chefen vi använder, är att ha nycklar någon annanstans … Även om det kan låta konstigt, lagrar många användare fortfarande lösenord i textfiler på sina datorer eller mobila enheter. Även med nyckelhanteraren fortsätter de att lagra dem på dessa platser.

Logiskt sett kan detta äventyra vår säkerhet. Eftersom vi använder ett mycket säkert program för att spara nycklarna, om de också fanns som en vanlig textfil, skulle vi lämna dörren öppen för alla.

Brist på säker och modern utrustning

Slutligen, ett annat vanligt problem är otillräcklig dator- eller mobiltelefonförsäkring. Det är viktigt att vi alltid har säkerhetsprogram som skyddar oss. Ett bra antivirus förhindrar skadlig programvara från att komma in i våra system.

På samma sätt är det viktigt att ha sista säkerhet förnyelse … Det finns många sårbarheter som kan uppstå och vi måste åtgärda dem för att undvika inkräktare. Vi måste alltid ha alla patchar korrekt installerade på våra datorer.

Här är några intressanta tips att tänka på för att undvika misstag när du använder lösenordshanterare. Du bör alltid ha dem ordentligt försäkrade och redo att användas i vår utrustning.

Relaterade artiklar

Back to top button