Vilka är begränsningarna för att använda gratis lösenordshanterare –

Varför gratis nyckelhanterare kan vara ett problem

Samma sak händer med VPN som vi har sett vid andra tillfällen. Använder sig av fri något så viktigt som programmet som hanterar våra lösenord kan vara en betydande risk.

Till en början kan vi säga att alla inte kommer att vara osäkra. Det är inte alla nyckelchefer vi hittar utan lön som kan säkerhetsproblem och äventyra integriteten. Det är dock i dessa versioner som det finns fler svårigheter och risker. Som vi kommer att se finns det begränsningar som vi inte skulle ha i betalversionerna.

Lösenordsgranskning

En av begränsningarna som gratis lösenordshanterare ofta har är att de inte har nyckelrevision … Detta är mycket intressant, eftersom det varnar oss om vi återanvänder lösenordet på flera ställen, om vår nyckel har stulits eller till och med skannat Dark Web för informationsläckor. Det finns dock många alternativ, som lösenordshanterare med öppen källkod, där vi kan hitta bra verktyg.

Säkerhetskrav

De är också oftast enklare när det kommer till säkerhetskrav. Det betyder att de kommer att tillåta oss att lagra lösenord oavsett vilken huvudnyckel vi använder, typ av kryptering etc. Aspekter som främst kommer att förenkla tjänsten, men också säkerheten.

Eliminera sårbarheter

Sårbarheter kan dyka upp när som helst. Det är många fel som påverkar alla typer av system, applikationer och enheter. Detta gör det mycket viktigt att hålla allt uppdaterat och fixa patchar. Uppdateras gratis lösenordshanterare ofta? Ibland kan vi stöta på ett problem att de inte fixade säkerhetsbrister eller att det tar tid att göra det.

Säker kryptering

En annan aspekt att uppmärksamma är krypteringstyp som programmet använder för att lagra lösenord. Gratisversionerna är vanligtvis mer begränsade, de erbjuder inte stark kryptering som skulle kunna skydda våra nycklar på ett adekvat sätt och förhindra inkräktare från att komma in.

Förbättrat gränssnitt

Säkert, gränssnitt kan också vara anledning till övervägande. Det handlar inte bara om den grafiska aspekten, utan också om själva programmet. Gratisversionerna har inte samma funktioner eller är inte så avancerade som att skapa starka och säkra lösenord. Detta är ytterligare en punkt att tänka på när vi ska installera en lösenordshanterare och få bästa prestanda utöver säkerhet.

Kort sagt, det här är några av punkterna vi måste tänka på när vi använder en lösenordshanterare. De som är gratis kan skapa problem och det är bekvämt att misstro våra nycklar i all programvara vi hittar.