Vilka Android-telefoner är eSIM-kompatibla i Italien

Note: We hope you enjoy reading this article: Vilka Android-telefoner är eSIM-kompatibla i Italien

Smarttelefonernas värld utvecklas allt mer och det handlar också om stöd för hårdvaruinnovationer som successivt kommer in i sektorn. Bland dessa finner vi eSIMden nya typen av SIM-kort som sedan några år har varit tillgänglig på permanent basis även på den italienska marknaden.

Vi pratade i detalj om eSIM på vår dedikerade sida. I den här artikeln ska vi istället gå för att se vad är Android-telefoner kompatibel med eSIM. Vi kommer därför att gå för att frigöra oss mellan vad det innebär att lita på ett eSIM, hur man utför det installation och vilka är smartphonetillverkarna som säljer i Italien kompatibla modeller med denna nya standard.

eSIM, som står för inbyggt SIM-kort eller integrerat SIM, det kan också kallas “Virtuellt SIM“, eftersom SIM-kortet ersätts av en virtuell tjänst.

I ett nötskal behöver du inte längre fysiskt ha ett kort (SIM, nanoSIM eller microSIM) för att också ha telefonnumret, utan detta blir praktiskt taget aktiverat på din smartphone i några få steg. Dematerialiseringen av SIM-kortet tillåter användaren att aktivera numret snabbare och att ha en tjänst som liknar (åtminstone i konceptet) den för hemlinjen där du redan har linjen och enheten för att ringa telefonsamtal och tilldelningen av telefonnummer blir bara en fråga om tjänst.

För mer information om hur ett eSIM fungerarvad är ditt förmåner jämfört med klassiska fysiska SIM-kort, vad är det operatörer Italienare som erbjuder eSIM till sina kunder e hur man installerar dethänvisar vi dig till sidan vi har dedikerat till det.

I det här avsnittet kommer vi att gå för att se vilka som är smartphone mallar Android som officiellt stöder eSIM i Italien, uppdelat efter tillverkare.

Att installera ett eSIM på en Android-smarttelefon är väldigt enkelt. Låt oss se huvudstegen:

  1. Köp eSIM från din operatör. Detta kan göras antingen under aktiveringsfasen av ett nytt erbjudande eller av befintliga kunder som behöver byta från fysiskt SIM till eSIM.
  2. Med koda och det för det köpta eSIM-kortet, få tillgång till din telefon.
  3. Få tillgång till inställningar och sedan till avsnittet Mobilt nätverk.
  4. Klicka på alternativet Ladda ner ett eSIM.
  5. Aktivera eSIM med i unika koder försedd.

Proceduren som anges kan varierar något beroende på vilken smartphonemodell du använder. För mer information föreslår vi att du konsulterar vår guide som förklarar i detalj hur du installerar ett eSIM på Android-telefoner.

Omvandlingen av ett fysiskt SIM-kort till ett eSIM består i princip av ett SIM byte som måste begäras från din operatör.

Detta kan göras aktiveras av ett nytt erbjudande, begär att det ska aktiveras på ett eSIM, eller som en enkel ändring på ett erbjudande som redan är aktivt.

Denna andra operation vanligtvis kräver en kostnad ska upprätthållas för kunden. Medan begäran om aktivering av ett nytt erbjudande på eSIM i allmänhet det kräver ingen kostnad ytterligare. I båda fallen måste begäran göras hos någon av de auktoriserade återförsäljare av din operatör.

Hittades fler detaljer till sidan vi har dedikerat till eSIM.

Relaterade artiklar

Back to top button