Vilka 10 städer i världen har det snabbaste 5G-nätverket? –

Utbyggnad av 5G till ett större område pågår och operatörer testar fortfarande 5G med 5G-testutrustning och verktyg i många länder. Men har du någonsin föreställt dig hur kommersialiserade 5G-abonnenter upplever detta unika nätverk? Med blixtsnabba datahastigheter och låg latens på ~ 1ms (i teorin) revolutionerar 5G telekommunikationsområdet och skapar fantastiska upplevelser för sina användare i många städer runt om i världen. Antalet städer i världen med trådlösa 5G-nätverk ökar ständigt, och de finns för närvarande i 1 336 städer. Trots en global pandemi under det senaste året har antalet kommersiella 5G-nättjänster ökat med 350 %.

Vilka städer i världen har det snabbaste 5G-nätverket?

Enligt hastighetsrapporten är här de 10 största städerna i världen som förser sina abonnenter med utmärkta 5G-nätverkshastigheter.

  1. Jeonju (Sydkorea) – 16:e Jeonju, Sydkoreas största stad, rankades först i rankningen av snabbaste 5G-nätverk med 415,6 Mbps nedladdningshastigheter. Samtidigt åtnjuter 5G-abonnenter i staden för första gången i historien den snabbaste internetåtkomsten på grund av en hastighetsökning 15 % snabbare än det tidigare nationella genomsnittet.
  2. Hsinchu City (Taiwan) – Placerad på 2ndTaiwans från Hsinchu City får en genomsnittlig nedladdningshastighet på 360,1 Mbps på den här listan. För att utöka räckvidden för 5G till fler och fler användare med 5G-enheter, har halvledarföretag som MediaTek kommit med en ny Dimensity 700 5G-smarttelefonchipset lämplig för att tillverka 5G-smarttelefonmodeller. Dimensity 700s avancerade funktioner inkluderar 5G Dual SIM Standby (DSDS) och 5G Carrier Aggregation (2CC 5G-CA), vilket ger användare tillgång till ultrahöghastighets- och 5G-exklusiva Voice over New Radio-tjänster (VoNR). Ytterligare funktioner kommer att inkludera flera röstassistenter, energibesparande teknologier för att förlänga batteritiden, möjligheten att skapa en högupplöst Full HD-skärm runt 90Hz och mer.
  3. Riyadh, Saudiarabien) – Riyadh, huvudstaden i Saudiarabien, är rankad 3. En och endast tre huvudstäder är bland de tio bästa städerna med 10G tillsammans med Tokyo och Dublin. Riyadhs medelhastighet är 5 Mbps.
  4. Dubai, Förenade Arabemiraten) – Enligt studien har Dubai, en stad i Förenade Arabemiraten, en 5G nätverkshastighet på 285,4 Mbps. Med världens snabbaste nedladdningshastighet på 9,1 Gbps har den Dubai-baserade operatören Etisalat kommit på nyheterna. Dessutom kan Etisalat-prenumeranter nu strömma videor med hög bandbredd som 4K-video, molnspeltjänster i rasande hastigheter över 5G Fixed Wireless Access (FWA)-anslutningar i sina hem.
  5. Tokyo, Japan) – Näst på listan är Tokyo från Japan med en nedladdningshastighet på 277,5 Mbps. Det förväntas bli den dominerande mobilnätstekniken 2026, och Japan kommer att utöka sin 5G-räckvidd till mer än 151 miljoner användare 2029.
  6. Melbourne, Australien) Plats på 6:e plats globalt med 257,6 Mbps, Melbourne är hem till Australiens snabbaste 5G-stad.
  7. Zurich, Switzerland) – En stad i norra Schweiz, Zürich har inkluderats på 7:e plats och erbjuder användarna nedladdningshastigheter på 245,1 Mbps.
  8. Dublin, Irland) – Femte generationens nätverk, 5G, tillåter användare att ha en hastighet på 194 Mbps i irländska Dublin, vilket gör det till det åttonde i listan över de 10 snabbaste 5Gspeed-städerna.
  9. Barcelona, ​​Spanien) – Spanska operatörer som Orange, Telefonica, Masmovil och Vodafone accelererar utbyggnaden av 5G i Spanien. Med en nedladdningshastighet på 188,8 Mbps tog Barcelona, ​​en spansk stad, 9:e plats på listan.
  10. Calgary (Kanada) – Det mobila 5G-nätverket ger en hastighet på 184,1 Mbps i staden Calgary, Kanada. Kanadensare njuter av oöverträffade 5G-speltjänster eftersom de fick 5 i 85.6G-spelupplevelserapporten. I rapporten om 5G-röstupplevelse rankades Kanada på 8:e plats med en poäng på 83,7.

Slutsats

Eftersom 5G-kommersialiseringen fortfarande fasas ut över hela världen kommer en omvärdering av städerna som dominerar 5G-hastighetstabellen att krävas. Mobiloperatörer måste göra 5G-drevtester med RF Drive Test Tools för att utvärdera andra områden med förstklassiga 5G-hastigheter under de kommande dagarna. I nästa session av den nationella 5G-hastighetsrapporten förväntas fler länder gå på vägen för att befästa sin position på denna lista, vilket ger sina användare en supersnabb 5G-upplevelse med en uppslukande upplevelse.

Relaterade artiklar

Back to top button