Viktiga mjukvaruverktyg som alla professionella kommer att behöva under 2021 –

Modernt arbete blir mer komplicerat för varje år. Du förväntas jonglera med 1 000 saker genom att ständigt ansluta till en företags-e-post eller Slack-kanal. En 40-timmarsvecka har förvandlats till 50 eller fler timmar.

Onödigt att säga att om du inte har rätt verktyg kommer du inte att kunna få ut den bästa prestandan av det. Din produktivitet kommer att sjunka och andra kommer att undra varför du hamnar på efterkälken.

I den här guiden får du lära dig om flera verktyg du kan använda för att få ut det mesta av ditt arbete samtidigt som du frigör mer tid för dig själv.

Dokumenthantering och transformation

Organisationer både stora och små skapar idag mer och mer dokumentation. Ibland kommer denna information från kunder, leverantörer och kunder, eller krävs för efterlevnad av regelverk. I andra fall skapas det på egen hand. Hur som helst behöver den ofta konverteras till det format din organisation använder mest.

Till exempel skickar en leverantör dig en detaljerad rapport som en PDF-fil. Du vill göra ändringar för att konvertera den till Word eller Excel innan du konverterar till PDF och skickar tillbaka den. Denna process är inte lätt om du inte har rätt verktyg.

Software Like UsefulPDF gör det enkelt att konvertera PDF-dokument till andra format och vice versa. Detta gör att du kan arbeta med dokument på ett sätt som är bekvämt för dig och din organisation. Det kommer också att effektivisera processer eftersom du inte behöver be avsändaren att göra ändringar för din räkning.

Samlar recensioner

Fler och fler yrkesgrupper använder ett interaktivt tillvägagångssätt för att leverera resultat för kunder, skapa produkter, förbättra företagskulturen eller slutföra projekt. Du kan se sociala enkäter som frågar folk om deras åsikt, stora organisationer lanserar produkter på Kickstarter för att mäta efterfrågan, och du kan till och med få e-postmeddelanden från kunder i din inkorg.

Denna kvalitativa forskningsmeditation gör det möjligt för individer och varumärken att fatta mer välgrundade beslut. Även om du inte kommunicerar med kunder behöver du ofta samla in feedback, korrelera data och fatta beslut baserat på dina resultat. Du kan göra allt manuellt, men det kommer bara att lägga till tid och komplexitet.

Använd en feedbacklösning som SurveyMonkey istället. Detta gör det lättare för undersökningsdeltagare att delta och gör det lättare för dig att utvärdera data. Han kan ge dig enkel statistik som andelen personer som svarat på ett visst sätt och utföra en sentimentanalys. Att komma igång är gratis och kan ha en enorm positiv inverkan.

Task management

Det första och kanske viktigaste verktyget i din arsenal är ett verktyg som hjälper dig hantera uppgifter och prioritera. Som tidigare nämnt finns det 1 000 uppgifter som ska utföras. Utan en formell process för att hantera dessa uppgifter kommer många av dem inte att klara av. Det är allmänt känt att den mänskliga hjärnan inte minns väl.

Verktyg för uppgiftshantering som Todoist fungerar som din enda källa till sanning. I början eller slutet av varje dag kan du bedöma vad du har åstadkommit, vad som är viktigt och vad som inte längre spelar någon roll. Den har en mobilapp, så om du förstår att det finns något att göra när du är borta från din dator kan du helt enkelt skriva in det och fortsätta med din dag.

Grammatik och redigering

En av de vanligaste yrkena för dagens proffs är att skriva. Detta kan vara ett memo, e-post, affärsplan etc. Du bör i alla fall tala professionellt och undvika vanliga grammatiska misstag. Du vill att ditt brev ska vara tydligt och levererat till dig.

Tyvärr, i de flesta affärsbrev, är det motsatta sant. Ett enkelt grammatikverktyg som Grammarly kan hjälpa dig att se till att din stavning är korrekt, samt förtydliga ord och kommunicera mer effektivt. I kombination med ett verktyg som Hemmingway-appen kan du förmedla mycket mer information med färre ord.

Det är gratis att komma igång och du kan förbättra din skriftliga kommunikation över en natt. Naturligtvis är det mjukvara, så det är inte ofelbart, men det är mycket bättre än att förlita sig på någonting.

Slutsats

Det här är bara några av de många verktyg du kan använda för att öka din produktivitet och uppnå bättre resultat i ditt yrkesliv. Även om de rekommenderas som professionella verktyg, kan de också förbättra din integritet på många sätt.

När allt kommer omkring är verktyg menade att hjälpa dig att göra det du redan gör, men bättre. Tänk på detta så kommer de snabbt att bli dina nya bästa vänner.

Relaterade artiklar

Back to top button